Μιχάλης Χατζηγιάννης: Υφυπουργός Πολιτισμού στη νέα κυβέρνηση της Κύπρου

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν μεταξύ των προσωπικοτήτων που στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές είχε στηρίξει τον Νίκο Αναστασιάδη.

Εντύπωση κάνει η επιλογή του για το Υφυπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο φέρεται να ανατίθεται ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Με παλιά και νέα ονόματα αλλά χωρίς πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής συμπληρώνεται η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που θα ανακοινώσει αύριο ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Επίσης σε δύο σημαντικά υπουργεία φέρονται να επιλέγονται δύο πρώην υπουργοί. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας στη κυβέρνηση Αναστασιάδη, αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών. Επίσης ο Μάκης Κεραυνός, πρώην υπουργός Εργασίας και Οικονομικών στη κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, φέρεται να επιστρέφει στο υπουργείο Οικονομικών.

Νίκος Χριστοδουλίδης - ο Μιχάλης Χατζηγιάννης η επιλογή του για το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Νίκος Χριστοδουλίδης – ο Μιχάλης Χατζηγιάννης η επιλογή του για το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, προοριζόταν η Αναστασία Παπαδοπούλου, κόρη του Τάσσου Παπαδόπουλου και αδελφή του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη. Ωστόσο τη τελευταία στιγμή προέκυψαν ανακατατάξεις και το υπουργείο θα αναλάβει η Μαρία Προκοπίου.

Το υπουργείο εξωτερικών αναλαμβάνει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κόμπος, το υπουργείο Άμυνας ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Γιωργάλλας, το υπουργείο Εργασίας ο Γιάννης Παναγιώτου, το υπουργείο Υγείας η πρώην διευθύντρια του Κρατικού Χημείου Πόπη Κανάρη (αδελφή του τέως Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη), το υπουργείο Συγκοινωνιών ο Αλέξανδρος Βαφειάδης, το υπουργείο Παιδείας η Αθηνά Μιχαηλίδου, το υπουργείο Γεωργίας ο Πέτρος Ξενοφώντος, το Υφυπουργείο Τουρισμού ο Κώστας Κουμής, το Υφυπουργείο Πρόνοιας η δημοσιογράφος Μαριλένα Ευάγγελου και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας η Μαρίνα Χατζημανώλη. Κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αλλαγές της τελευταίας στιγμής μέχρι την αυριανή επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα