Μένιος Φουρθιώτης: Στην 6η πτέρυγα στον Κορυδαλλό – Με πόσους θα είναι στο κελί (video)

Πάσχα στη φυλακή έκανε ο Μένιος Φουρθιώτης, αφού νωρίς το πρωί της Κυριακής οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό όπου θα κρατηθεί μέχρι να γίνει η δίκη του, μετά από απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης θα κάνει για πρώτη φορά Πάσχα εντός των τειχών, με τις Αρχές να έχουν εκπονήσει σχέδιο για την κράτησή του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο παρουσιαστής κρατείται στην 6η πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος.

Πριν φυλακιστεί είχε υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον κορονοιό σε δημόσιο νοσοκομείο. Το τεστ βγήκε αρνητικό και θα επαναληφθεί –εντός της φυλακής– επαναληπτικό.

Στην πτέρυγα όπου κρατείται ο Μένιος Φουρθιώτης κρατούνταν στο παρελθόν κρατούμενοι για οικονομικά εγκλήματα, ενώ σήμερα εκεί βρίσκονται – ως επί το πλείστον- κρατούμενοι που εργάζονται στις φυλακές.

Το κελί ουσιαστικά είναι ένας μεγάλος θάλαμος, τον οποίο μοιράζεται με ακόμα 4 άτομα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο ίδιος ζήτησε τα ρούχα του, κάποια φάρμακα, ειδική διατροφή και να μιλήσει με τους δικηγόρους του, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρο.

Την Δευτέρα του Πάσχα πρόκειται να περάσει από συνέντευξη με την διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος, μια διαδικασία που ακολουθείται με όλους τους νέους κρατούμενους.

Η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού έχει λάβει, όπως λένε αρμόδιες πηγές, όλα τα μέτρα, προκειμένου ο παρουσιαστής να είναι ασφαλής.

Αλέξης Κούγιας - δικηγόρος
Αλέξης Κούγιας – δικηγόρος

Δεν τον έχει πελάτη πλέον ο Κούγιας

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε πως δεν είναι πλέον συνήγορος του Μένιου Φουρθιώτη και πως αποσύρεται από την εκπροσώπησή του, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση καθώς όπως τονίζει κάτι τέτοιο του «το απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δικηγόρων».

Στην σχετική ανακοίνωσή- την οποία εξέδωσε διότι όπως αναφέρει «κάποιοι δημοσιογράφοι που είναι υποκινούμενοι από επιχειρηματίες, δημοσιοποιούν κακεντρεχή σχόλια γιατί δεν είμαι δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη» – ο κ. Κούγιας επισημαίνει ότι απαγορεύει σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει το όνομά του στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Έτσι, ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης δεν θα έχει στο πλευρό του έναν από τους πιο έμπειρους ποινικολόγους της χώρας στη δικαστική του περιπέτεια η οποία περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος του για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Μένιος Φουρθιώτης - αστυνομικοί ΕΛ.ΑΣ
Μένιος Φουρθιώτης – αστυνομικοί ΕΛ.ΑΣ

Η ανακοίνωση Κούγια

«Κάποιοι δημοσιογράφοι, υποκινούμενοι από τους επιχειρηματίες – αφεντικά τους, δημοσιοποιούν κακεντρεχή σχόλια και εκφράζουν απορίες γιατί δεν είμαι δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη στην υπόθεση, για την οποία κατηγορείται και κρατείται μέχρι να απολογηθεί αύριο το πρωί.

Η απάντηση είναι ότι αμέσως μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής που δικαίωσε το Μένιο Φουρθιώτη στην αντιδικία του με τον επιχειρηματία Γιάννη Φιλιππάκη, εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας espresso, όπου σύμφωνα με το διατακτικό της αποφάσεως απαγορεύθηκε στην εφημερίδα espresso να δημοσιοποιεί ακόμη και το ονοματεπώνυμο του Μένιου Φουρθιώτη για οποιαδήποτε αιτία και αφορμή, αφού σ’ εκείνη τη χρονική περίοδο τα στοιχεία εκείνης της υποθέσεως ήταν συντριπτικά υπέρ του Μένιου Φουρθιώτη και δικαίως η Πρόεδρος Πρωτοδικών που εξεδίκασε την υπόθεση, τον δικαίωσε, δεν είμαι πλέον συνήγορός του και δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τους λόγους, για τους οποίους δεν τον εκπροσωπώ πλέον, αφού αυτό το απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δικηγόρων και μπορώ να το κάνω μόνο αν μου το επιτρέψει ο κ. Μένιος Φουρθιώτης.

Κατόπιν αυτής της τοποθετήσεώς μου απαγορεύω σε οποιονδήποτε να προσπαθεί, είτε για να λύσει τις προσωπικές του διαφορές με μένα εξαιτίας των αντιδικιών του με εντολείς μου, είτε για να λύσει της αντιδικίες του με τον κ. Φουρθιώτη, να χρησιμοποιεί το ονοματεπώνυμό μου και την επαγγελματική μου ιδιότητα».

opinion-leader-goole-news

Σχετικά άρθρα