Μένιος Φουρθιώτης: «Είμαι αθώος» – Αναλυτικά οι διάλογοι με τον ανακριτή (video)

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι Μένιος Φουρθιώτης, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, εάν αφεθεί ελεύθερος και διέταξαν την προσωρινή του κράτηση, στον Κορυδαλλό μετά την απολογία του που έδωσαν το Μεγάλο Σάββατο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της προφυλάκισης του παρουσιαστή, «προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως συνάγεται πως, αν αφεθεί ελεύθερος, θα διαπράξει νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα».

Ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης στην απολογία του το Μεγάλο Σάββατο υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ότι δηλαδή έβαλε τους δύο συγκατηγορούμενούς του να πυροβολήσουν και να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του, ώστε να επανέλθει η αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρεθεί.

Υποστήριξε ότι αναζήτησε ιδιωτική φρουρά-συνοδεία όταν μειώθηκε ο αριθμός των αστυνομικών που τον φρουρούσαν και τελικά συμφώνησε με τους δύο συγκατηγορούμενούς του, Γ.Π και Γ.Σ., να τον συνοδεύουν στις μετακινήσεις του και να επιτηρούν το σπίτι του στον Διόνυσο.

Στην απολογία του ανέφερε: «Αρνούμαι τις κατηγορίες (….). Η φρουρά ουδέποτε αφαιρέθηκε. Πρόκειται για παρερμηνεία. Φρουρούμαι μέχρι σήμερα, απλά όχι στον βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος. Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε.

Πράγματι, περί τις αρχές του Απριλίου, όταν περιορίστηκε η φρούρηση του προσώπου απευθύνθηκα σε εταιρείες security, οι οποίες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή μου φοβούμενοι τον ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει. Στη συνέχεια απευθύνθηκα σε άτομα που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεών του.

Συγκεκριμένα, απευθύνθηκα στον Γ.Π., ο οποίος γνωρίζω ότι φυλάσσει τις εγκαταστάσεις από το 2012, προκειμένου να αναλάβει τη συνοδεία μου από το κανάλι προς την οικία μου και αντίστροφα καθώς και σε διάφορες άλλες εξόδους μου, καθώς επίσης και να επιτηρεί την οικία μου, αφού από το σπίτι έχει αφαιρεθεί ο αστυνομικός φύλακας.

Ο Γ.Π. μου πρότεινε τον Γ.Σ., τον οποίο θυμάμαι από το 2018, χωρίς να είμαι σίγουρος όταν ασκούσε καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του Έψιλον και του Ρarty Fm, ο οποίος τότε δεν μου άνηκε. Ακολούθησε συνάντηση και συμφωνήθηκε ό,τι σας ανέφερα ήδη παραπάνω, να με συνοδεύουν σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν τον χώρο της οικίας μου και εσωτερικά και εξωτερικά».

Μένιος Φουρθιώτης - φυλακή Κορυδαλλός
Μένιος Φουρθιώτης – φυλακή Κορυδαλλός

Ο Μένιος Φουρθιώτης ρωτήθηκε για τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε με τους συγκατηγορούμενούς του τη βραδιά της επίθεσης στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Παραδέχθηκε ότι συνομιλούσε συχνά μαζί τους, αλλά αρνήθηκε ότι έστειλε γραπτό μήνυμα στον Γ.Π. λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τους αστυνομικούς.

Μένιος Φουρθιώτης – Όλη η απολογία του

Μένιος Φουρθιώτης: Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές, είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές.

Ανακριτής: Τον αριθμό…… τον χρησιμοποιείτε;

Μένιος Φουρθιώτης: Όχι. Είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό.

Ανακριτής: Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01.55 στον Γ. Π. με το περιεχόμενο «αν υπάρχει πρόβλημα, πες μου να βοηθήσω»;

Μένιος Φουρθιώτης: Όχι, δεν έστειλα αυτό το μήνυμα.

Ανακριτής: Στις 16.4.2021 και ώρα 01.00 όταν συνέβη το περιστατικό των πυροβολισμών στους αστυνομικούς εσείς απασχολούσατε στη φύλαξή σας ήδη τους συγκατηγορούμενούς σας Γ.Π και Γ.Σ.;

Μένιος Φουρθιώτης: Εγώ σίγουρα μιλούσα με τον Γ. Π. με τον οποίο είχα περισσότερη οικειότητα και τον πίεζα να έρθει, γιατί φοβόμουν, αλλά πάντως νομίζω ότι δεν είχαν αναλάβει ακόμη καθήκοντα φύλαξής μου. Μάλιστα, θυμάμαι ότι λόγω των πυροβολισμών στους αστυνομικούς είχα τρομοκρατηθεί και είχα καλέσει και τους δικηγόρους μου.

Ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με το πού βρισκόταν και τι έκανε όταν σημειώθηκαν τα περιστατικά με τους πυροβολισμούς και την έκρηξη έξω από το σπίτι του και εάν είχε επικοινωνίες με τους συγκατηγορούμενούς του.

Ανακριτής: Στο περιστατικό των πυροβολισμών στην οικία σας στις 16.04.2021 και ώρα 22:11 εσείς απασχολούσατε τους ανωτέρω;

Μένιος Φουρθιώτης: Σίγουρα δεν είχαν ξεκινήσει ή αν είχε ξεκινήσει η φύλαξη θα είχε ξεκινήσει περιμετρικά της οικίας και πάλι σας λέω δεν το θυμάμαι με βεβαιότητα. Εγώ τον βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (….), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο, έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο (αναφέρει το όνομα του προσώπου με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο) την αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου, τρομοκρατημένος.

Ανακριτής: Καλέσατε επίσης τους συγκατηγορουμένους σας Γ.Π. και Γ.Σ.;

Μένιος Φουρθιώτης: Δεν θυμάμαι.

Ανακριτής: Γνωρίζετε πού ήταν ο Γ.Π και Γ.Σ. εκείνη τη στιγμή;

Μένιος Φουρθιώτης: Όχι, δεν το γνωρίζω

Ανακριτής: Ο Γ.Π. προανακριτικά κατέθεσε ότι βραδινές ώρες της 16.04.2021 είχε πάει να ελέγξει την περιοχή που μένατε μαζί με τον Γ.Σ. Το γνωρίζατε;

Μένιος Φουρθιώτης: Κάλεσα την αστυνομία και κάλεσα και τον Γ.Π. και τους είπα να έχουν το νου τους στην οικία μου μετά και τους πυροβολισμούς στην στη Νέα Ερυθραία. Τι ώρα ακριβώς ήλθαν και ποιο ακριβώς δρομολόγιο ακολούθησαν εγώ δεν το ξέρω.

Ανακριτής: Ποιοι ήσασταν στην οικία όταν έγινε η έκρηξη;

Μένιος Φουρθιώτης: Ήταν η Μ.Π, η Β.Π., εγώ και ο Γ.Π. (ο συγκατηγορούμενός του). Όταν έγινε η έκρηξη τρομάξαμε. Οι γυναίκες ήταν στα δωμάτιά τους και ο Γ.Π. ήταν στο χώρο της πισίνας και ασκούσε επίβλεψη. Δεν θυμάμαι αν ήταν έξω όταν έγινε η έκρηξη. Όταν έγινε η έκρηξη χτύπησε ο συναγερμός, κάλεσα την αστυνομία, καθώς και τον συνήγορό μου …. και τον… Η αστυνομία εκείνη τη μέρα πήρε μαρτυρική κατάθεση μόνο από εμένα, αλλά δεν πήρε από τους άλλους. Εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει σε αυτό το κομμάτι.

Ανακριτής: Ο Γ.Σ. είπε ότι είχε αφήσει στο κανάλι έναν σάκο επί του οποίου βρέθηκε βιολογικό υλικό του και είναι ο σάκος που έπεσε από τον δράστη που πυροβόλησε τους αστυνομικούς στις 16.4.2021 ώρα 01.00. Γνωρίζετε κάτι για αυτό;

Μένιος Φουρθιώτης: Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι γι’ αυτό, γιατί πρόκειται για τις ίδιες εγκαταστάσεις του OPEN, του ΣΚΑΪ και του Έψιλον και μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος. Είμαι αθώος και είμαι πάντα στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

«Ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν πολύ φορτικός και μας ενοχλούσε διαρκώς»

Ως ένα άτομο ιδιαίτερα φορτικό, που, κάθε φορά που συνέβαινε κάτι, πίεζε και έβριζε, παρουσίασε τον Μένιο Φουρθιώτη ο κατηγορούμενος Γ.Π. Στην απολογία του αρνήθηκε τόσο ότι συμμετείχε στις «στημένες επιθέσεις» στο σπίτι του παρουσιαστή, όσο και στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, λέγοντας:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Τον κ. Φουρθιώτη τον γνωρίζω χρόνια από τους άλλους σταθμούς που ήμουν φύλακας, πριν από την πώληση του Έψιλον στον κ. Σαββίδη. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι στο κανάλι νέο Έψιλον. Εκεί έβλεπα τον κ. Φουρθιώτη να πηγαινοέρχεται πάντα με συνοδούς. Πάντα είχε συνοδεία και από την Ελληνική Αστυνομία και από ιδιωτική φύλαξη. Με τον Γ.Σ. γνωριζόμαστε από παιδιά. Πριν κανένα μήνα περίπου ο Μένιος Φουρθιώτης με έπαιρνε από πολλά διαφορετικά νούμερα -δεν θυμάμαι να σας πω κάποιο συγκεκριμένο- και μου ζητούσε να του γνωρίζω πρόσωπα που θα τον συνόδευαν σε διάφορες μετακινήσεις του, που θα ήταν μαζί με αστυνομικούς.

Μου ζήτησε και εμένα να τον συνοδεύσω, όχι όμως για 24ωρη φύλαξη, γιατί αδυνατούσα. Υπογράψαμε σύμβαση μίσθωσης με αμοιβή 1.000 ευρώ τον μήνα. Μου είχε υποσχεθεί και επιπλέον χρήματα. Επειδή ήθελε και επιπλέον άτομα, κάλεσα περί τα τέλη Μαρτίου και τον Γ.Σ., ο οποίος αποδέχθηκε. Αρχικά είχαμε κανονίσει ημέρα παρά ημέρα, αλλά το τελευταίο δεκαήμερο πριν τη σύλληψή μου είχε γίνει ιδιαίτερα φορτικός (ο Μένιος Φουρθιώτης) και μάλιστα δεχόμουν κλήσεις και από τη γραμματέα του και από διάφορα τρίτα πρόσωπα. Εγώ τη μηχανή για την οποία με κατηγορείτε ότι ήμουν συνεργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανήκει υποτίθεται στον Γ. Σ. δεν την έχω δει ποτέ, δεν ξέρω αν την αγόρασε πρόσφατα.

Ερώτηση: Στις 22:10, που έπεσαν οι πυροβολισμοί, δεν σας κάλεσε ο Μένιος Φουρθιώτης;

Απάντηση: Δεν νομίζω να με κάλεσε, αλλιώς θα είχα γυρίσει πίσω. Κάθε φορά που συνέβαινε το οτιδήποτε με καλούσε και μας πίεζε και μας έβριζε και καλά γιατί δεν ήμασταν εκεί να τον προστατεύσουμε. Την τελευταία φορά που πήγα με το αμάξι πάνω ήμουν μόνος μου, ήταν λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή μου, δεν θυμάμαι όμως ημερομηνία. Ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν πολύ φορτικός και μας ενοχλούσε διαρκώς…

Ερώτηση: Από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών φαίνεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης σας κάλεσε στις 19:40 πριν το συμβάν. Θυμάστε τη συνομιλία αυτή;

Απάντηση: Όχι, δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά θα μου έλεγε πάλι να πάμε από εκεί, να του βρω άτομα για περισσότερη ασφάλεια.

Ερώτηση: Στις 16.4.2021 και ώρα 01:30 ο Μένιος Φουρθιώτης σας έστειλε μήνυμα με το περιεχόμενο: «εάν υπάρχει πρόβλημα, πες μου να ξέρω να βοηθήσω», γιατί;

Απάντηση: Συνήθιζε να μου στέλνει πάρα πολλά μηνύματα, έχω λάβει και άλλα, και πάντα μου έλεγε επειδή δεν απαντούσα στις κλήσεις του τι πρόβλημα υπάρχει και αν υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα να μου βρει γιατρούς και τέτοια. Εγώ σίγουρα εκείνη τη νύχτα ήμουν σπίτι και κοιμόμουν και το μήνυμα το είδα το πρωί. Εγώ με την έκρηξη που έγινε στις 22.04.2021 και ώρα 23:30 δεν έχω καμία σχέση. Εκείνη όμως τη νύχτα ήμουν στην οικία του Φουρθιώτη και έκανα έναν έλεγχο στο χώρο της πισίνας.

Είχαμε επιστρέψει από το κανάλι με το BMW που οδηγούσε ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης, δεν θυμάμαι τι ώρα ακριβώς φύγαμε από το κανάλι. Ο Γ.Σ. δεν ήταν μαζί μας, είχε ήδη σχολάσει. Από την οικία εγώ αποχώρησα περί τις έξι ή επτά η ώρα το πρωί, δεν θυμάμαι ακριβώς. Έφυγα με ταξί που κάλεσε κάποιος από το σπίτι του Φουρθιώτη. Μετά την έκρηξη ήρθε η αστυνομία. Ο Μένιος Φουρθιώτης μάλωσε με τον security, ο οποίος τον παράτησε και έφυγε, και μετά ο Μένιος δεν με άφηνε να φύγω, επειδή φοβόταν…

Ερώτηση: Στην εξέταση σας προανακριτικά στην αστυνομία λέτε ότι σας ζητούσε ο Φουρθιώτης περισσότερα άτομα για ορισμένες από τις πράξεις που σας κατηγορούμε. Ποιες είναι οι πράξεις που σας ζητούσε ο Μένιος Φουρθιώτης και ποια άτομα του βρήκατε;

Απάντηση: Εγώ με την απάντησή μου στην αστυνομία εννοούσα ότι του βρήκα άλλα άτομα σωματοφύλακες για τη φύλαξή του. Στην πραγματικότητα δεν τα είχα βρει, του έλεγα έτσι για να με αφήσει ήσυχο.

Μένιος Φουρθιώτης
Μένιος Φουρθιώτης
«Το ποσό των 21.000 ευρώ ήταν της μητέρας μου»

Ο έτερος συγκατηγορούμενος του Μένιου Φουρθιώτη, Γ.Σ., αρνήθηκε και αυτός τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι το χρηματικό ποσό των 21 χιλιάδων ευρώ που βρέθηκε σε χρηματοκιβώτιο στο συνεργείο του αδελφού του δεν έχει σχέση με την υπόθεση που ερευνά η Αστυνομία, αλλά πρόκειται για χρήματα της μητέρας του, που φοβόταν μήπως τα κλέψουν. Υποστήριξε δε ότι λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του δεν θα μπορούσε να έχει λάβει μέρος στην επίθεση με πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών και πως η μηχανή του ήταν χαλασμένη και δεν μπορούσε να τεθεί σε κίνηση.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Τη μηχανή αυτή (YAMAHA XT) την είχα αγοράσει πρόσφατα. Ήταν χαλασμένη δεν δούλευε και την πήρα σε τιμή ευκαιρίας για να την φτιάξω κάποια στιγμή. Η μηχανή ήταν ανίκανη να κινηθεί και επομένως είναι αδύνατον να είμαι εγώ που πυροβόλησα από τη μηχανή μου. Να σημειώσω ότι δεν βλέπω από τον αριστερό μου οφθαλμό και άρα αποκλείεται και η δυνατότητα να γυρίσω τον κορμό μου αριστερά και να πυροβολήσω, όπως κατηγορούμαι. Ζήτησα από τον αδελφό μου να πάει τα πλαστικά εξαρτήματα της μηχανής στο συνεργείο, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, περίπου ένα δεκαήμερο πριν. Πέρυσι τέτοιο καιρό έκαναν επέμβαση στην καρδιά μου και δεν πέτυχε και φέτος πρέπει να επαναλάβω το χειρουργείο. Επίσης έχουν ζαχαροδιαβήτη (παίρνω ινσουλίνη) και λάμα στο πόδι. Δεν γνωρίζω από εκρηκτικές ύλες και ούτε γνωρίζω να κατασκευάζω βόμβες και δεν έχω καμία σχέση ούτε με το περιστατικό της έκρηξης. Τραυματίστηκα σε τροχαίο τη Δευτέρα πριν με συλλάβουν. Τον κ. Φουρθιώτη τον γνωρίζω περίπου τέσσερα χρόνια. Η γνωριμία μου ξεκίνησε από τον Γ.Π., ο οποίος είχε τη φύλαξη του ραδιοφωνικού σταθμού party fm ήδη δέκα χρόνια.

Πριν από 15 ημέρες περίπου με κάλεσε ο Γ.Π και μου είπε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης χρειάζονταν φύλαξη. Το ποσό της αμοιβής ήταν δελεαστικό περίπου 1.500 ευρώ το μήνα. Εγώ επειδή είχα ανάγκη δέχτηκα.

Ξεκινήσαμε τη δουλειά αμέσως. Σε κάθε έξοδο από την οικεία του τον συνοδεύαμε εμείς. Εποπτεύαμε την οικία του, Το βράδυ της έκρηξης εγώ ήμουν σπίτι μου λογικά το ίδιο και ο Γ.Π. Δεν είχαμε αποστολή να φυλάμε την οικία του απλά μόνο να τον συνοδεύουμε στις διάφορες μετακινήσεις του. Είχε γίνει φορτικός μας πίεζε συνεχώς να ελέγχουμε την οικία του. Δεν έχω καμία σχέση με τα όσα κατηγορούμαι..

Ερώτηση: Από την άρση του απορρήτου προκύπτει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης σας κάλεσε πέντε ώρες πριν το συμβάν με τους πυροβολισμούς στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Για ποιο λόγο σας κάλεσε;

Απάντηση: Ναι, πράγματι, με κάλεσε όπως έκανε κάθε ημέρα και συνεχώς για να κανονίσουμε για συνοδεία εκείνης της ημέρας ή για άλλη ημέρα. Συνήθως κάθε φορά που ήθελε συνοδεία καλούσε τον Γ.Π. εμένα κατ’ εξαίρεση με καλούσε.

Εγώ την ώρα των πυροβολισμών στην οικία του Φουρθιώτη στις 16-4-2021 και ώρα 22.00 σίγουρα ήμουν σπίτι.

Τη Δευτέρα το πρωί πήρα τον αδελφό μου τηλέφωνο και του είπα να πάει να πάρει ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο από το σπίτι μου και να το αφήσει στο συνεργείο του, από όπου θα πήγαινα εγώ να το πάρω για να μη μένει εκτεθειμένο και μη μου το κλέψουν.

Το χρηματοκιβώτιο περιείχε 21.000 ευρώ ήταν της μητέρας μου και μου τα είχε δώσει τον τελευταίο μήνα για να ανοίξω ξανά το μαγαζί που είχα κλείσει λόγω του κορονοϊου.

Εγώ και ο Γ.Π. είμαστε σε κακή κατάσταση υγείας και δεν μπορούμε να διαπράξουμε τέτοιες πράξεις».

Και οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη κρίθηκαν προφυλακιστέοι με το ίδιο σκεπτικό, ότι, δηλαδή, εάν αφεθούν ελεύθεροι είναι πιθανό να διαπράξουν νέα αδικήματα.

opinion-leader-goole-news

Σχετικά άρθρα