Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα στην έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (photo)

Την έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου, επισκέφτηκε την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη και τους ξενάγησε ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Την ατομική έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου, με τίτλο «Νέα έργα 2019-2021», παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να έρθει σε επαφή με την τέχνη ενός από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες ζωγράφους.

Η έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων συγκεντρώνει έργα της τελευταίας τριετίας (2019-2021), αποκαλύπτοντας ανάγλυφα την ερευνητική διάθεση του καλλιτέχνη, ο οποίος είναι συνεπής συνεχιστής της στοχαστικής αφαίρεσης, καθώς και την πίστη του στη συναισθηματική δύναμη του χρώματος.

Μαρέβα Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αμαλία Αδαμάκου, Γιάννης Αδαμάκος
Μαρέβα Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αμαλία Αδαμάκου, Γιάννης Αδαμάκος

Σε όλη την καλλιτεχνική του διαδρομή, ο Αδαμάκος εξετάζει τις εγγενείς δυνατότητες της αφαίρεσης και τις στοχαστικές ποιότητες του χρώματος.

Στα νέα του έργα κυριαρχεί -ως εσωτερικό δομικό στοιχείο- ο σταυρός. Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Όταν δουλεύω μ’ ενδιαφέρει να ζωγραφίσω την απόσταση μεταξύ συγκεκριμένου και αφηρημένου, μεταξύ της έκρηξης και της καταλαγής, με ενδιαφέρει να αξιοποιήσω το τυχαίο και να το εντάξω σε μια οργανωμένη ζωγραφική επιφάνεια. Ο ορίζοντας, η ηρεμία που εκπέμπει η οριζόντια γραμμή και η ανησυχία, η ανάταση που προκαλεί η κάθετη, δημιουργούν τον κάνναβο πάνω στον οποίο κτίζω το έργο μου».

Παρατείνεται έως 9 Ιανουαρίου η έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Στα εγκαίνια της έκθεσης INSIGHT του Γιάννη Αδαμάκου στη CITRONNE Gallery – Athens (photo)

Σχετικά άρθρα