Κούγιας «εγκαταλείπει» Φουρθιώτη: Δεν είμαι πλέον συνήγορός του (ανακοίνωση)

Με δήλωσή του ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έκανε γνωστό ότι δεν είναι πλέον δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη και πως αποσύρεται από την εκπροσώπησή του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τους λόγους, για τους οποίους δεν τον εκπροσωπεί πλέον, αφού αυτό το απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας των δικηγόρων και μπορεί να το κάνει αυτό μόνο αν το επιτρέψει ο Μένιος Φουρθιώτης.

Αλέξης Κούγιας – Αναλυτικά η δήλωση του:

Κάποιοι δημοσιογράφοι, υποκινούμενοι από τους επιχειρηματίες – αφεντικά τους, δημοσιοποιούν κακεντρεχή σχόλια και εκφράζουν απορίες γιατί δεν είμαι δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη στην υπόθεση, για την οποία κατηγορείται και κρατείται μέχρι να απολογηθεί αύριο το πρωί.

Μένιος Φουρθιώτης
Μένιος Φουρθιώτης

Η απάντηση είναι ότι αμέσως μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής που δικαίωσε το Μένιο Φουρθιώτη στην αντιδικία του με τον επιχειρηματία Γιάννη Φιλιππάκη, εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας espresso, όπου σύμφωνα με το διατακτικό της αποφάσεως απαγορεύθηκε στην εφημερίδα espresso να δημοσιοποιεί ακόμη και το ονοματεπώνυμο του Μένιου Φουρθιώτη για οποιαδήποτε αιτία και αφορμή, αφού σ’ εκείνη τη χρονική περίοδο τα στοιχεία εκείνης της υποθέσεως ήταν συντριπτικά υπέρ του Μένιου Φουρθιώτη και δικαίως η Πρόεδρος Πρωτοδικών που εξεδίκασε την υπόθεση, τον δικαίωσε, δεν είμαι πλέον συνήγορός του και δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τους λόγους, για τους οποίους δεν τον εκπροσωπώ πλέον, αφού αυτό το απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δικηγόρων και μπορώ να το κάνω μόνο αν μου το επιτρέψει ο κ. Φουρθιώτης.

Μένιος Φουρθιώτης - αστυνομικοί ΕΛ.ΑΣ
Μένιος Φουρθιώτης – αστυνομικοί ΕΛ.ΑΣ

Κατόπιν αυτής της τοποθετήσεώς μου απαγορεύω σε οποιονδήποτε να προσπαθεί, είτε για να λύσει τις προσωπικές του διαφορές με μένα εξαιτίας των αντιδικιών του με εντολείς μου, είτε για να λύσει της αντιδικίες του με τον κ. Φουρθιώτη, να χρησιμοποιεί το ονοματεπώνυμό μου και την επαγγελματική μου ιδιότητα.

opinion-leader-goole-news

Σχετικά άρθρα