Κώστας Καραμανλής: «Το κράτος στάθηκε όρθιο» – Παρά τις εικόνες χάους σε όλη την Αττική (video)

«Το κράτος στάθηκε όρθιο» ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής παρά τις εικόνες χάους που κάνουν από χθες τον γύρο του κόσμου από το «έμφραγμα» στις μετακινήσεις σε ολόκληρη την Αττική.

Ο υπουργός  Κώστας Καραμανλής χρέωσε το σύνολο των ευθυνών στην Αττική Οδό, λέγοντας «Είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από τους παραχωρησιούχους πως θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δούμε αυτές τις εικόνες ντροπής».

Ο ίδιος μίλησε για γενναίο σχετικά με την αποζημίωση προς όσους εγκλωβίστηκαν. Παράλληλα σημείωσε πως «έρχονται βαριές καμπάνες» για τους υπεύθυνους.

«Οι κυρώσεις είναι πολύ μεγάλες. Επειδή δεν υπήρχε παλιότερα το θεσμικό πλαίσιο, εμείς το θεσμοθετήσαμε το 2020. Δεν θα συγκαλυφθούν ευθύνες. Δεσμευόμαστε. Η Επιτροπή έχει συγκληθεί και πολύ σύντομα θα εξετάσουμε ποιος έχει την ευθύνη. Μπορείτε να έχετε κι άλλες απαιτήσεις από την εταιρεία. Μπορείτε να κινηθείτε νομικά παρά τις αποζημιώσεις» ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής.

Από τα προβλήματα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι εκείνα στην Αττική Οδό, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε μιλώντας στο Mega πως το κράτος στάθηκε όρθιο, ενώ μετά την αντίδραση της παρουσιάστριας σημείωσε: «Υπήρξε ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο, απίστευτη ταλαιπωρία και αστοχία, έγινε όμως από χθες μια τεράστια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν 3.500 άνθρωποι και 2.500 οχήματα να απεγκλωβιστούν μετά από καθυστέρηση και ταλαιπωρία. Δεν πρέπει να το κρύψουμε κάτω από το χαλί».

ΤΡΑΙΝΟΣΕ - αποζημίωση επιβάτες - τρένα
ΤΡΑΙΝΟΣΕ – αποζημίωση επιβάτες – τρένα

Αν το κράτος στάθηκε όρθιο με 3.500 εγκλωβισμένους οδηγούς στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομό της, με ανθρώπους να κοιμούνται… στρωματσάδα στο αεροδρόμιο, χιλιάδες να μένουν χωρίς ρεύμα για περισσότερο από ένα 24ωρο σε περιοχές της πρωτεύουσας και άλλους να ταλαιπωρούνται μέσα σε βαγόνια που τράβηξαν φρένο, ποια θα ήταν η κατάσταση αν το κράτος δεν είχε σταθεί όρθιο;

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Με 2000 ευρώ αποζημίωση ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο από την Αττική Οδό το έλυσε το πρόβλημα η Κυβέρνηση (video)

Σχετικά άρθρα