Καιρός: Ραγδαία αλλαγή σκηνικού το Σαββατοκύριακο με τσουχτερό κρύο και χιόνια (video)

Ο καιρός το Σάββατο θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα, με βροχές, τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους, αλλά και χιόνια σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές θα εκδηλωθούν από τις πρώτες ώρες του 24ώρου στα βορειοδυτικά και στα βόρεια, που -κατά τη διάρκεια της ημέρας- θα επεκταθούν σταδιακά στα κεντρικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Παράλληλα, χιόνια αναμένονται από το πρωί στα ορεινά Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες σταδιακά έως τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν σε ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, καθώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες, όμως σταδιακά από το μεσημέρι και από βόρεια προς νότια θα ελαττωθούν.

Καιρός – Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή (21.01.2024) χιόνια αναμένονται και στα ορεινά της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά της Κεντρικής και Νότιας ηπειρωτικής χώρας, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο και από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου οι βροχές θα συνεχιστούν.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από –4 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 0 έως 11, στη Θεσσαλία από 2 έως 14, στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου από 1 έως 11, στα υπόλοιπα τμήματα της Ηπείρου από 9 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 10 έως 16, στην υπόλοιπη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 6 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 17, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 18, στις Κυκλάδες από 12 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 19 και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται, ότι η ελάχιστη θερμοκρασία σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Ανατολική Στερεά και Βόρειο Αιγαίο αναμένεται προς το τέλος του 24ώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως σταδιακά έως το μεσημέρι θα γίνουν βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 6 έως 8 και τοπικά 7 έως 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα στα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ ενώ από τις πρώτες βραδινές ώρες οι άνεμοι σε όλο το Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς 4 έως 6 και τοπικά 5 έως 7 μποφόρ.

Καιρός – Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα μας

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του 24ώρου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται βροχές από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και από το απόγευμα σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του 24ώρου.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα