Οι ΗΠΑ έθεσαν εκτός προγράμματος των F-35 την Τουρκία

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενημέρωσε την Άγκυρα ότι αποσύρει το πρόγραμμα των F-35 που συμπεριλάμβανε και την Τουρκία.

Όσο η Τουρκία δεν έκανε πίσω στο θέμα της απόκτησης των S-400 από τη Ρωσία, τόσο οι ΗΠΑ προειδοποιούσαν πως θα υπάρξουν κυρώσεις.

Αυτές επιβλήθηκαν ενώ οι Αμερικανοί προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα, καθώς έκαναν γνωστό στην Άγκυρα ότι αποσύρουν το πρόγραμμα των F-35.

Σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας, η ενημέρωση έχει γίνει επίσημα από το Αμερικανικό Πεντάγωνο, χωρίς όμως να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το γεγονός ότι η Άγκυρα δεν έχει ειδοποιηθεί για να υπογράψει εκ νέου MoU με τις ΗΠΑ, κάνει σαφές πως οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν το πρόγραμμα χωρίς την Τουρκία και αναφέρουν πως από τον Δεκέμβριο του 2020 οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να προμηθεύονται μέρη των αεροσκαφών από άλλες χώρες, αφήνοντας εκτός τις τουρκικές εταιρίες που τα κατασκεύαζαν.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακόμα περιμένει την προσωπική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει… τιμωρήσει σιωπηρά τον Τούρκο ομόλογό του ενώ ανέφερε πως θα συζητήσουν στο παγκόσμιο φόρουμ για το κλίμα που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Απριλίου.

opinion-leader-goole-news

Σχετικά άρθρα