«ΙΩΝΙΑ – Πύλη στον Χρόνο» 1922-2023: Συναυλία – Σταθμός στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (video)

Ένα πρωτότυπο, σύγχρονο μουσικό – αφηγηματικό ταξίδι θα παρουσιαστεί σε μία μοναδική βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Μια Συναυλία – Σταθμός που θα σφραγίσει ανεξίτηλα και με άκρως συγκινητικό τρόπο το δράμα του ξεριζωμού, τις προσδοκίες και την αισιοδοξία για το ξεκίνημα της νέας ζωής.

Η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Άκης Δείξιμος και  ενώνουν τις φωνές τους στον Ιστορικό και Επιβλητικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, για μία μαγική συναυλία και μας ταξιδεύουν σε συγκλονιστικά γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία.

Μαζί τους, η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Ανδρέας Λάφης.

Με τη δύναμη των τραγουδιών και της αφήγησης, οι θεατές στον χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, θα απολαύσουν μια βιωματική προσέγγιση με αφετηρία το 1922 και τελικό προορισμό το 2023.

Μια διαφορετική ιστορική διαδρομή που ενώνει δημιουργικά 100 χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του έργου Θάνος Γεωργουλάς και Κώστας Τερζάκης:

«Το μουσικό έργο «ΙΩΝΙΑ-Πύλη στον Χρόνο» γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη μας να τιμήσουμε την μνήμη, τα επιτεύγματα και την υπερηφάνεια
εκατομμυρίων Ελλήνων και συγγενών μας. Μέσα από 23 ολοκαίνουργια τραγούδια και επιλεγμένα κείμενα ανάμεσά τους, θέλουμε να αφηγηθούμε ανάγλυφα την ιστορία από το 1922 έως σήμερα και να αισθανθούμε τα γεγονότα που καθόρισαν την σύγχρονη Ελλάδα. Με σημερινό, μοντέρνο τρόπο, προσεγγίζουμε στιχουργικά και μουσικά, γνωστές και άγνωστες πτυχές στοχεύοντας στην ενσυναίσθηση των θεατών- ακροατών. Το πρωτότυπο Ορατόριο «ΙΩΝΙΑ-Πύλη στον Χρόνο”» αποτελείται από τέσσερα μέρη. Ξεκινάμε από την περιγραφή της ζωής στις πόλεις της Μικρασίας, το όραμα της Μεγάλης Ιδέας και τα συναισθήματα χαράς κι ελπίδας για ένωση με την Μαμά Πατρίδα. Στην συνέχεια έχουμε την ήττα, την καταστροφή, την βαρβαρότητα του πολέμου. Στο τρίτο μέρος κυριαρχούν οι αγώνες των προσφύγων να βρουν τόπο και τρόπο επιβίωσης. Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος περιγράφεται η ένταξή τους, η ενσωμάτωσή τους στην υπόλοιπη κοινωνία, η δημιουργία μιας νέας Ελλάδας, οι δυνατότητες και οι προσδοκίες. Ένα μουσικό ταξίδι στην καρδιά και στην ταυτότητά μας!»

23 ολοκαίνουργια τραγούδια με εξαιρετικές μελωδίες μας ταξιδεύουν από τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 έως σήμερα!

Η πρωτότυπη σύνθεση και η ενορχήστρωση είναι του Θάνου Γεωργουλά και οι συναισθηματικά φορτισμένοι στίχοι, τα κείμενα και η αφήγηση είναι του Κώστα Τερζάκη.

Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι η ΑHΕPΑ Π. Φαλήρου, που τόσα χρόνια με τις δράσεις της, διατηρεί τον Ελληνισμό στη σύγχρονη κοινωνία και προωθεί τα ιδανικά της ανθρωπιάς, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

137 Καλλιτέχνες επί σκηνής!

21 Μουσικοί σε ορχήστρα κινηματογραφικού τύπου.

5 Ερμηνευτές, 50μελή Χορωδία ενηλίκων, 60μελή Παιδική Χορωδία, 1 Αφηγητής, 1 Μαέστρος.

«ΙΩΝΙΑ» 1922-2023 – Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

7 Οκτωβρίου 2023 – Ώρα έναρξης 21.00

Προπώληση εισιτηρίων more.com  – by Viva

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα