Ινδία: Πατέρας αποκεφάλισε την κόρη του γιατί την είδε με άνδρα (video)

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του αποκεφαλισμού μιας 17χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα γιατί την είδε με ένα άνδρα στην Ινδία.

Ο δράστης έκοψε το κεφάλι της κόρης του με ένα τσεκούρι και στη συνέχεια το πήρε μαζί του μέχρι το τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου το παρέδωσε και παραδόθηκε, αφού πρώτα περπάτησε κρατώντας το επιδεικτικά στους δρόμους της περιοχής Χαρντόι, στη βόρεια επαρχία του Ουτάρ Πραντές.

Οργή για τον πατέρα που αποκεφάλισε την κόρη

Η οργή για τις λεγόμενες «δολοφονίες τιμής» στην Ινδία αναζωπυρώθηκε στη χώρα μετά τον αποκεφαλισμό ενός κοριτσιού, 17 ετών, από τον πατέρα της επειδή την είδε σε μια «εξευτελιστική» κατά τον ίδιο θέση με έναν άνδρα.

Οι αποτρόπαιες εικόνες καταγράφηκαν από περίοικους και κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο, επαναφέροντας τις επείγουσες εκκλήσεις για τη θέσπιση νόμων που αφορούν ειδικά τις αποκαλούμενες «δολοφονίες τιμής».

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια σκοτώνονται σε ολόκληρη τη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή κάθε χρόνο από μέλη των οικογενειών τους, που εξοργίζονται με την την υποτιθέμενη ζημιά στην «τιμή» τους.

Τέτοια «αδικήματα» είναι όταν «κλέβονται» ή διατηρούν ερωτικές σχέσεις με κάποιον άνδρα, όταν παραβιάζουν με οποιοδήποτε τρόπο τις συντηρητικές «αξίες» που αρμόζουν στις γυναίκες, κ.λπ.

Τον περασμένο μήνα, μια γυναίκα κάηκε ζωντανή από τα μέλη της οικογένειάς της για μια διαθρησκευτική σχέση (με αλλόθρησκο άνδρα) στο Ουτάρ Πραντές, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την αστυνομία.

Η Ινδία κατέγραψε επίσημα 24 «δολοφονίες τιμής» το 2019, αλλά ακτιβιστές λένε ότι οι κυβερνητικές στατιστικές καλύπτουν την πραγματική κλίμακα αυτών των εγκλημάτων, με τις γυναίκες να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άνδρες.

Ινδία - Πατέρας αποκεφάλισε κόρη
Ινδία – Πατέρας αποκεφάλισε κόρη

Σχεδόν το 70% των «δολοφονιών τιμής» στην Ινδία είναι σε βάρος γυναικών, σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική ομάδα Evidence, η οποία εδώ και χρόνια μάχεται κατά αυτών των ειδεχθών φαινομένων στην Ινδία.

Το 2018, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από όλες τις επαρχίες να δημιουργήσουν ειδικά κλιμάκια που θα αποτελούνται από αστυνομικούς και αξιωματούχους της πρόνοιας, καθώς και 24ωρη τηλεφωνική γραμμή, για να βοηθήσουν όσους έχουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Η βία κατά των γυναικών στην Ινδία έχει προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες τα τελευταία χρόνια, αν και πολλές από αυτές δεν σχετίζονται με τις «δολοφονίες τιμής». – (με πληροφορίες από Skynews).

opinion-leader-goole-news

Δείτε επίσης:

Μπιλ Γκέιτς: Έχω μείνει άναυδος με τις θεωρίες συνωμοσίας

Σχετικά άρθρα