Ηλίας Μόσιαλος: Έσχατη λύση το lockdown – Πώς δεν θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα (video)

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ανέλυσε το Plan B που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, αν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, αναλύοντας το Plan B για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, είπε ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τόσο τα μέτρα, όσο και οι ποινές για την παράβασή τους αλλά και να υπάρχει υποχρεωτική χρήση της μάσκας αλλά να υπάρχει και ο απαραίτητος έλεγχος για την τήρηση του μέτρου.

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς, είπε πως «ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης και αυτό είναι ευχάριστο» και τόνισε ξανά τη σημασία της τρίτης (ή ενισχυτικής) δόσης του εμβολίου, πρώτα για τους ανοσοκατεσταλμένους και μετά για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αν ο αριθμός των ανεμβολίαστων μειωθεί από 600.000 σε 300.000 και 200.000, δεν θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.

«Σε κάθε περίπτωση», ανέφερε «δεν πάμε στο lockdown αμέσως» καθώς αποτελεί το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει μια χώρα αυτή τη στιγμή. «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί αν κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει να κάνουμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Μίνα Γκάγκα: Τρίτη δόση εμβολίου για όλους – Δωρεάν τα μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για τον covid

Σχετικά άρθρα