Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης: «Ειρήνην ελώμεθα» αναδρομική έκθεση γλυπτικής στο Πολεμικό Μουσείο

Ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης εγκαινιάζει αναδρομική έκθεση γλυπτικής, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στις 19:00, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τίτλο: «Ειρήνην ελώμεθα».

Η Αννίτα Πατσουράκη  – Ιστορικός της Τέχνης αναφέρει μεταξύ άλλων στον κατάλογο της έκθεσης:

Ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης παρουσιάζει μία ιδιαίτερα σημαντική αναδρομική έκθεση με αντιπροσωπευτικές γλυπτικές δημιουργίες του, από διαφορετικές θεματικές ενότητες, που αναδύουν την ελληνικότητα αλλά ταυτόχρονα αποκτούν οικουμενικό χαρακτήρα.

Έργα μνημειώδη, επιβλητικά, μεγάλης κλίμακας, με σύγχρονη και πρωτοποριακή απόδοση, αναδεικνύουν κι εξυμνούν διαχρονικές αξίες και ιδανικά, αποτυπώνουν ιδεώδη κοινωνικά και πανανθρώπινα με συμβολική έννοια και μεταφορική διάσταση, επαινούν την ευγενή άμιλλα, την αριστεία, την πρωτιά και προωθούν οράματα μεγαλείου και δόξας.

Νίκος - Γιώργος Παπουτσίδης: «Ειρήνην ελώμεθα» αναδρομική έκθεση γλυπτικής
Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης: «Ειρήνην ελώμεθα»

Δημιουργίες περίτεχνες, μοντέρνας έκφρασης και δυναμικής, εξιστορούν την τόλμη, την γενναιότητα, τους ένδοξες αγώνες για την πατρίδα, αναζητούν την αληθινή υπόσταση και θέτουν με ουσιαστικό τρόπο διαχρονικά και επίκαιρα ερωτήματα.

Ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης είναι πολυπράγμων καλλιτέχνης, μείζων γλύπτης, με αξιοπρόσεκτη εικαστική συμβολή διεθνούς εμβέλειας. Σεμνός και λιτός, σχεδιάζει και δημιουργεί ακατάπαυστα ιδιοφυείς συνθέσεις με επικές προδιαγραφές. Με συνέπεια, ήθος και σοβαρότητα εκφράζει το εύρος του πηγαίου ταλέντου του. Διαθέτει μεθοδικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και τεχνική με εξασκημένες δεξιότητες για να προβάλλει αισθητικά πεδία έντονων συναισθηματικών φορτίσεων.

Επικοινωνεί ευρέως τις απόψεις του με απλότητα και κατανόηση σε έργα στοχασμού και εσωτερικής έντασης. Διατυπώνει με πληρότητα έργα με προορισμό να συγκινούν, να συγκλονίζουν και να αποτελούν αποταμίευση για τον πολιτισμικό μας πλούτο. Με αυθεντική έκφραση παράγει υπερπροσφορά αισθητικής και δίνει μέγιστη υπόσταση σε αρχαία σύμβολα και διαχρονικές έννοιες».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα