Γιώργος Παπανδρέου: Ένα βήμα πριν την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ (video)

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πιθανόν την Δευτέρα ή την Πέμπτη να ανακοινώσει τις προθέσεις του, για το εάν διεκδίκηση την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ.

«Τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, τελικά», αυτή είναι η απορία πολλών στελεχών αλλά και φίλων του Κινήματος Αλλαγής. Το ενδιαφέρον για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα ζωηρό. Οι προθέσεις του όμως, παραμένουν ένας γρίφος.

Προς το παρόν, ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως ζυγίζει τις καταστάσεις για το αν πράγματι θα κατέβει για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ένα πιθανό σενάριο, σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του,  είναι πως αύριο Δευτέρα ή την Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις του.

Το σενάριο αυτό ενισχύει και η αποκάλυψη που έκανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, την Κυριακή το βράδυ μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, ότι σύμφωνα με την αίσθηση που έχει αύριο θα ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι κατεβαίνει να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, ενώ εξέφρασε ανοιχτά την στήριξη της στο πρόσωπο του. Άλλωστε αύριο  18 Οκτωβρίου, δεν είναι μια τυχαία μέρα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη κυβέρνηση που σχηματίστηκε.

Γιώργος Παπανδρέου – Η Κυριακή πάντως, ήταν μέρα συναντήσεων

ΚΙΝΑΛ - Υποψήφιοι
ΚΙΝΑΛ – Υποψήφιοι

Στις 11 συνάντησε τον Παύλο Γερουλάνο ενώ μια ώρα αργότερα τον Παύλο Χρηστίδη. Και οι δύο ανέφεραν ότι οι συζητήσεις αφορούσαν την διασφάλιση των διαδικασιών και την ενότητα της παράταξης. «Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση», τόνισε εξερχόμενος ο κ. Χρηστίδης ενώ ο κ. Γερουλάνος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της βουλής σημείωσε ότι «σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα» και συμπλήρωσε ότι «θα τηρηθούν οι σωστές διαδικασίες».

Δεν τέθηκε κανένα θέμα απόσυρσης υποψηφιοτήτων όπως ξεκαθαρίστηκε από όλες τις πλευρές. Αύριο είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο ίδιος σε δηλώσεις του, σημείωσε πως, «όπως άλλαξαν τα δεδομένα μετά την αποχώρηση διαλόγους υγείας Γεννήματα έτσι και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει ξανά τα δεδομένα».

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, μιλώντας στο protothema.gr ξεκαθαρίζουν ότι εκείνος συνεχίζει την δική του προσπάθεια με τη συλλογή υπογραφών και μάλιστα είναι κοντά στον απαιτούμενο αριθμό.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό το πότε θα επικοινωνήσει ή συναντηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Γιώργο Παπανδρέου. Από το περιβάλλον του πάντως, σημειώνουν ότι «έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που πρέπει να σεβαστούμε. Η ενότητα των κομμάτων ενισχύεται από τον σεβασμό στις θεσμικές λειτουργίες του».

Το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη μέσω zoom η επικοινωνία με τον Ανδρέα Λοβέρδο, όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Πάντως, οι δύο άντρες είχαν μιλήσει τηλεφωνικά το Σάββατο το βραδύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από όλους τους πρώην προέδρους να εγγυηθούν για την ενότητα του κόμματος και ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις να διασφαλιστούν οι διαδικασίες.

Ο Χάρης Καστανίδης, επικοινώνησε το Σάββατο μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι πάντως σίγουρο ότι ο ίδιος συνεχίζει κανονικά την δική του προσπάθεια για την διεκδίκηση της ηγεσίας, αμετακλήτως και οριστικώς.

Η εβδομάδα που ξεκινάει θα είναι σίγουρα ημέρες εξελίξεων στο Κίνημα Αλλαγής. Την Πέμπτη λήγει η προθεσμία που έχουν όλοι οι υποψήφιοι για την συγκέντρωση των υπογραφών ώστε να κηρυχθούν επισήμως υποψήφιοι. Υπενθυμίζεται πως χρειάζονται 5000 υπογραφές μελών ή το 15% της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (δηλαδή, 45 ψήφοι).

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Φλαμπουράρης: Στο ΚΙΝΑΛ να ρωτήσουν τα μέλη τους εάν θέλουν συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά άρθρα