Φλαμπουράρης: Στο ΚΙΝΑΛ να ρωτήσουν τα μέλη τους εάν θέλουν συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

«Τα στοιχεία περί αύξησης του ΑΕΠ είναι αλχημείες της κυβέρνησης, καθώς κάνουν συγκρίσεις με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι εν μέσω lockdown», τόνισε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Επανέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί «το τσουνάμι ακρίβειας, το οποίο δεν θα είναι παροδικό όπως εκτιμά το οικονομικό επιτελείο».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης εκτίμησε πως «εξ αντικειμένου έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο», λέγοντας πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να ηγηθούμε μιας κυβέρνησης προοδευτικής συμμαχία και κατεύθυνσης, όποτε στηθούν κάλπες, είτε σε 3 μήνες, είτε σε 13».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι κατά τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα στα μέλη και τους ψηφοφόρους, ώστε να τοποθετηθούν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. «Σε αυτή την περίπτωση η προοδευτική συνεργασία θα είναι εξασφαλισμένη», σημείωσε.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το 2015 είχε λάβει μέρος σε συζητήσει με στελέχη του ΚΙΝΑΛ για συνεργασία, αλλά από τη Χαριλάου Τρικούπη είχαν αρνητική στάση. «Ήταν τόσο γρήγορες οι εξελίξεις και η ανάγκη να υπάρξει τότε κυβέρνηση, που δεν μπορεί να επιρρίψει κανείς ευθύνες», επισήμανε.

ΚΙΝΑΛ - παπούτσια σήμα ΠΑΣΟΚ
ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει την τροπολογία για τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται στις υποθέσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε ότι για όσους παρανομούν δεν χρειάζονται επιπλέον ρυθμίσεις και τροπολογίες, προκειμένου να επιβληθούν ποινές. «Για την πλαστογραφία υπάρχουν συγκεκριμένες ποινές. Πρόκειται για επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης μίλησε για «αρκετά δύσκολη και σε μεγάλο βαθμό επικίνδυνη η κατάσταση με την πανδημία». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαχειρίστηκε όπως έπρεπε από την αρχή το πρόβλημα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανασφάλεια των πολιτών και στο ζήτημα του εμβολιασμού. «Για να στηρίξουμε, θα έπρεπε να είναι διαφορετική η προσπάθεια και να έχει συζητηθεί από όλους», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη, δήλωσε πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε αυτό που είχε πει, ότι δηλαδή θα εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο, κάνοντας αναφορά στους 5 βουλευτές της Βουλής που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Αποστολάκης σε Τσίπρα: Πρόεδρε με παγίδευσαν, μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση (video)

Σχετικά άρθρα