Αποστολάκης σε Τσίπρα: Πρόεδρε με παγίδευσαν, μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση (video)

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν την ανακοίνωση μη αποδοχής της θέσης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας είχε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν γίνει γνωστό πως δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

«Πρόεδρε με παγίδευσαν. Μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση γιατί αυτό το σχέδιο μπορεί μόνο έτσι να προχωρήσει. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω από την αντίδρασή σας, συναίνεση δεν υπάρχει. Θα κάνω δήλωση που θα λέω ότι δεν αποδέχομαι την πρόταση», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στον Αλέξη Τσίπρα.

Φέρεται επίσης να είπε ότι κατανοεί την αρχική οργή του και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οργή που αποτυπώθηκε στις ανακοινώσεις και τις διαρροές της Κουμουνδούρου.

H απάντηση Μαξίμου για τον Ευάγγελο Αποστολάκη:

Μετά από το θρίλερ με την υπουργοποίηση Αποστολάκη, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση στην οποία ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός κάνοντας πράξη τη βούλησή του για συναίνεση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την ίδρυση υπουργείου με αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο. Και επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής ένα πρόσωπο με επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά και διακομματική αποδοχή: Τον υπουργό Άμυνας της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ: Βραβεύθηκαν στη Γερμανία για τη Συμφωνία των Πρεσπών (video)

Σχετικά άρθρα