Ο Γιώργος Κιμούλης εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (ανακοίνωση)

Μετά τις καταγγελίες εις βάρος του, ο Γιώργος Κιμούλης, μένει εκτός από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μετά την επίσημη ανακοίνωση.

Για δυσάρεστη πλην όμως επιβεβλημένη απόφαση κάνει λόγο το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Με ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αποφάσισε να μην εντάξει τελικά στο φετινό πρόγραμμά του τον Γιώργο Κιμούλη, μετά τις καταγγελίες ηθοποιών εις βάρος του, κατηγορώντας τον για εργασιακό εκφοβισμό, ψυχολογική, λεκτική, ακόμα και ψυχολογική βία.

Γιώργος Κιμούλης
Γιώργος Κιμούλης

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης και σκηνοθέτης επρόκειτο να λάβει μέρος στο φεστιβάλ, πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σύμφωνα με το ethnos.gr.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της» αναφέρει μεταξύ άλλων η εν λόγω ανακοίνωση.

Γιώργος Κιμούλης - Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Γιώργος Κιμούλης

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του Γιώργο Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράσταση, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.

Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της».

opinion-leader-goole-news

Δείτε επίσης:

Γιώργος Κιμούλης: Βροχή καταγγελιών κατά του ηθοποιού (video)

Σχετικά άρθρα