Γαλλία – Εκλογές: Η μεγάλη νίκη της Ακροδεξιάς και της Λεπέν – Πρώτη με 34% (video)

Ο Εθνικός Συναγερμός, το κόμμα της Μαρί Λεπέν με 34,2% καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό σταθμό TF1.

Στην δεύτερη θέση έρχεται το νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς με 29,1%, και στην τρίτη θέση η παράταξη του προέδρου Μακρόν με 21,5 %. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ο Εθνικός Συναγερμός θα μπορούσε να συγκεντρώσει στο δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής ανάμεσα στις 260 και τις 310 έδρες. Η απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην γαλλική Εθνοσυνέλευση είναι στις 289 έδρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν δεν αναμένεται να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση που θα προκύψει μετά τον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του γαλλικού Τύπου δίνουν 230 – 280 έδρες στην Μαρίν Λεπέν στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση (χρειάζεται 289 για να σχηματίσει κυβέρνηση), 125 – 165 έδρες στο «Νέο λαϊκό μέτωπο» του Μελανσόν και μόλις 30 – 70 έδρες στον νυν Πρόεδρο της Γαλλίας, που είναι ο μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης. Η Λεπέν χρειάζεται 289 έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση και το κόμμα της, ο Εθνικός Συναγερμός, έχει δηλώσει πως θα σχηματίσει κυβέρνηση μόνο με απόλυτη πλειοψηφία.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα