Φωτιές σε Αττική – Εύβοια: Κρανίου τόπος 274.090 στρέμματα – LIVE χάρτης

Ανανεωμένες εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων από τις φωτιές στη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Forest Fire Information System (FFIS), έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Συγκεκριμένα, όπως εκτιμά, η έως τώρα καμένη έκταση στην περιοχή της Αττικής ανέρχεται σε 7.615 εκτάρια και η καμένη έκταση στην Εύβοια είναι 19.794 εκτάρια (αρκετά χαμηλότερη της προηγούμενης εκτίμησης για περίπου 35.000 εκτάρια). Με δεδομένο ότι ένα εκτάριο ισούται με δέκα στρέμματα, οι καμένες εκτάσεις είναι 76.150 και 197.940 στρέμματα αντίστοιχα.

Η αρχική εκτίμηση της καμένης έκτασης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον δήμο Δελφών, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS, είναι 1.801 εκτάρια (περίπου 18.000 στρέμματα).

Το ΕΑΑ επισημαίνει ότι οι τιμές αυτές αποτελούν εκτιμήσεις, καθώς οι πυρκαγιές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η ομάδα του BEYOND θα επανέλθει με πιο λεπτομερή αποτίμηση της καμένης έκτασης ύστερα από επεξεργασία δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης Sentinel.

Φωτιές - Αττική - Εύβοια - χάρτης
Φωτιές – Αττική – Εύβοια – χάρτης

Ο χάρτης που δείχνει «ζωντανά» τις φωτιές σε όλη τη χώρα

Τις τελευταίες μέρες, η μία μετά την άλλη, περιοχές της Ελλάδας «κοκκινίζουν» και το πύρινο μέτωπο μεγαλώνει, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών από γη και αέρα.

Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος το πόσο γρήγορα εξαπλώνονται οι φλόγες, αν ρίξει μία ματιά στις εικόνες από δορυφόρο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε live τις φωτιές από δορυφόρο κάνοντας κλικ εδώ.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

ΒΙΑΝΕΞ: Προσφορά 100.000 ευρώ για την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης

Σχετικά άρθρα