Φωτιά – Ζάκυνθος: Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροπλάνο (photo)

Σώος είναι ο πιλότος από το πυροσβεστικό αεροπλάνο, τύπου Πετζετέλ που κατέπεσε στη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στην Ζάκυνθο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο πιλότος του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του και απομακρύνθηκε από το σημείο της πτώσης με τη βοήθεια πυροσβεστών που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Το αεροπλάνο ήταν μαζί με ένα ακόμη πετζετέλ και είχαν σταλεί για να ενισχύσουν από αέρος τις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς μικρής έκτασης στην περιοχή Λαγώποδο -Μαχαιράδο.

Οι συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Φωτιά - πυροσβεστικό αεροπλάνο - Πετζετέλ
Φωτιά – πυροσβεστικό αεροπλάνο – Πετζετέλ

Οι φωτιές στην Ζάκυνθο

Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση, στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο στη Ζάκυνθο.

Στο χωριό Λιθακιά, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν σε κοντινή απόσταση δύο εστίες φωτιάς ενώ υπήρξε και μια ακόμα εστία στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπο».

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στα σημεία ενώ πολύτιμη είναι η συνεισφορά των εναέριων μέσων, με δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ρίξεις νερού.

Από τα πύρινα μέτωπα του νησιού, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Φωτιά – Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο με την πύρινη κόλαση από τον ουρανό από το ρωσικό Beriev-200 (video)

Σχετικά άρθρα