Φωτιά – Δραματική προειδοποίηση Κολυδά: Ριπές ανέμου θα φτάνουν 7-8 μποφόρ τη νύχτα – Θυελλώδεις άνεμοι τα ξημερώματα (photo)

Εξαιρετικά δύσκολο το έργο των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, αφού έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα από την φωτιά στην Πεντέλη.

Άνιση μάχη με τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πεντέλη όπου από το απόγευμα μαίνεται φωτιά, η οποία παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΥ, Θοδωρή Κολυδά οι συνθήκες κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα βελτιωθούν ιδιαίτερα, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των επίγειων δυνάμεων, αφού έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα.

«Η μέση ένταση των ανέμων τη νύχτα μπορεί να μη ξεπερνά τα 5 με 6 μποφόρ, ωστόσο οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν 7-8 μποφόρ. Με άλλα λόγια οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ, ενώ πριν τα ξημερώματα θα ενισχυθούν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φωτιά στην Πεντέλη

Άνεμοι της τάξης των 7 με 8 Μποφόρ με ισχυρές ριπές έπνεαν κατά την στιγμή που ξέσπασε η σοβαρή πυρκαγιά στην Πεντέλη τόνισε η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη αναφέροντας πως αυτή τη χρονική στιγμή οι άνεμοι έχουν πέσει στα 5-6 Μποφόρ ωστόσο κατά περιόδους οι ριπές ανέμων αγγίζουν τα 7 Μποφόρ.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα