Euroferry Olympia: Βρέθηκε ζωντανός ένας Λευκορώσος επιβάτης – Ενώ ένας Έλληνας ανασύρθηκε νεκρός (video)

Ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου Euroferry Olympia, βρέθηκε ο ένας εκ των 12 αγνοουμένων από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Πρόκειται για 21χρονο οδηγό φορτηγού λευκορωσικής καταγωγής, διαψεύδοντας τις πρώτες πληροφορίες που ήθελαν να είναι από τη Λιθουανία. Ο επιβάτης κατάφερε να απεγκλωβιστεί, βγήκε στο κατάστρωμα και έπειτα επιβιβάστηκε σε σκάφος του Λιμενικού.

Γύρω στις 11:30 π.μ, ο 21χρονος έφτασε στην Κέρκυρα για να εξεταστεί από γιατρούς. Πάντως, η κατάστασή της υγείας του κρίνεται καλή, παρά την ολοκλήρωση 53 ωρών από το ξέσπασμα της φωτιάς μέχρι τη στιγμή της διάσωσής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκορώσος βρισκόταν σε καμπίνα, όπου η θερμοκρασία ήταν κάπως χαμηλότερη από ό,τι στο υπόλοιπο πλοίο.

«Πείτε μου ότι ζω» φέρονται να ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Λευκορώσος στους διασώστες. Επιπλέον, είπε πως ανά φάσεις άκουγε φωνές άλλων επιβατών, γεγονός που δημιούργησε αισιοδοξία στους διασώστες.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. «Οι προσπάθειες ανεύρεσης των αγνοουμένων θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση», είπε ο κ. Πλακιωτάκης. Επιπλέον, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπε πως ο Λευκορώσος επιζών φέρεται να βρισκόταν εντός της λίστας επιβατών.

Δείτε καρέ-καρέ το πώς απεγκλωβίστηκε ο 21χρονος Λευκορώσος:

Euroferry Olympia – ρυμουλκήθηκε σε αγκυροβολίο της Κέρκυρας

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο Euroferry Olympia ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβολίο στα βόρεια της Κέρκυρας, βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης. Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο.

Στο εσωτερικό του, εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, ενώ από το πίσω μέρος του πλοίου συνεχίζει να βγαίνει καπνός.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει. Πληροφορίες θέλουν ομάδα της ΕΜΑΚ να μπαίνει στο πλοίο μέσα στις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της «Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)» έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA.

Euroferry Olympia: Έλληνας ο νεκρός στο πλοίο

Απανθρακωμένος βρέθηκε ο ένας από τους τρεις Έλληνες αγνοούμενους στο πλοίο Euroferry Olympia.

Απανθρακωμένη σορός βρέθηκε μέσα σε φορτηγό στο πλοίο Euroferry Olympia. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ που ανέβηκαν εκ νέου στο πλοίο εντόπισαν τη σορό στην καμπίνα ενός φορτηγού στο γκαράζ 2.

Ο άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος στη θέση του οδηγού, ενώ πρόκειται για έναν από τους τρεις Έλληνες αγννοούμενους.

Σημειώνεται ότι, στους 10 ανέρχονται πλέον οι αγνοούμενοι από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Euroferry Olympia.

Euroferry Olympia: Έλληνας ο νεκρός στο πλοίο
Euroferry Olympia: Έλληνας ο νεκρός στο πλοίο

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ στο πλοίο συνεχίζονται.

Μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες συνεχίζονται αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων μέσα στο Euroferry Olympia. Οι 43 πυροσβέστες έχουν χωριστεί σε ομάδες των 10 ατόμων και επιχειρούν μέσα σε πυκνούς καπνούς και μικροεστίες φωτιάς στα γκαράζ 2 και 3, για να βρουν τους αγνοούμενους.

Η επιχείρηση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, ενώ η εικόνα του οδηγού που εντοπίστηκε νεκρός μέσα στην νταλίκα ήταν σοκαριστική. Ήταν μία από τις πρώτες νταλίκες που κατάφεραν να προσεγγίσουν οι διασώστες και ο οδηγός ήταν απανθρακωμένος.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Δύο νεκροί στον Ωρωπό όταν το τους αυτοκίνητό έπεσε στο λιμάνι (video)

Σχετικά άρθρα