Ελευθέριος Βενιζέλος: Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates – CIA ενημέρωσε για ύποπτο Άραβα (video)

Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη.

Μετά από πληροφορίες της CIA, που αξιολογήθηκαν ως σοβαρές από την ΕΥΠ, ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Άραβας επιβάτης, η μια καθηλώθηκε πριν απογειωθεί και η δεύτερη επιστρέφει να προσγειωθεί στην Αθήνα.

Στο Ελ. Βενιζέλος έχει λειτουργήσει η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων, ενώ οι επιβάτες της πτήσης προς Ντουμπάι ελέγχθηκαν διεξοδικά, όπως και οι αποσκευές τους χωρίς να εντοπιστεί το ύποπτο άτομο. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ οι επιβάτες άρχισαν να επιβιβάζονται και πάλι στο αεροπλάνο – και η πτήση αναχώρησε στις 22:06 με πάνω από 4 ώρες καθυστέρηση.

Ελευθέριος Βενιζέλος - πτήσεις της Emirates
Ελευθέριος Βενιζέλος – πτήσεις της Emirates

Η δεύτερη πτήση, η ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία (Σαρδηνία), όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επιστρέφει στην Αθήνα, τόπο εκκίνησης του δρομολογίου. Μάλιστα, το αεροπλάνο άλλαξε διαδρομή και πηγαίνει μόνον πάνω από τη θάλασσα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τη στεριά. Η πορεία του αεροσκάφους φαίνεται στους παραπάνω χάρτες από την εφαρμογή flight radar.

Η πτήση ΕΚ 209 στην οποία επιβαίνουν 228 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα, από την ώρα που μπήκε στον εθνικό εναέριο χώρο συνοδεύεται από δύο F16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας που απογειώθηκαν στις 21:09 από τη βάση της Σούδας. Το αεροπλάνο της Emirates ήταν 120 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας όταν δόθηκε εντολή απογείωσης στα μαχητικά να απογειωθούν. Την εντολή έδωσε το ΝΑΤΟ.

Η πτήση της Emirates για Ντουμπάι

H πτήση για το Ντουμπάι ήταν προγραμματισμένη να φύγει από Αθήνα στις 17:55. Οι  επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος κανονικά, οι πόρτες έκλεισαν και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς το διάδρομο απογείωσης. Ωστόσο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει πίσω λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όταν το αεροσκάφος έφτασε και πάλι στο χώρο στάθμευσης, οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί με όλες τις αποσκευές τους.

Ωστόσο, αντί να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία για ανάλογες περιπτώσεις, που θέλει τους επιβάτες να πηγαίνουν απλά προς την αίθουσα αναμονής, οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο (αναγκάστηκαν να βγάλουν μέχρι και τα παπούτσια τους) παρουσία δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα