Έχτισαν αυθαίρετο μέσα στο Πολυτεχνείο – Το γκρέμισε η αστυνομία (photo)

Την παρέμβαση της Αστυνομίας προκάλεσε η προσπάθεια αγνώστων ατόμων να ανεγείρουν αυθαίρετο κτίσμα μέσα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είχε προηγηθεί καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστοι προχωρούσαν σε παράνομη κατασκευή εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, χθες ο Κοσμήτορας της Σχολής μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν τις εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη για την ανέγερση τοίχου, έξω από αμφιθέατρα. «Τότε, μία ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πολυτεχνείο - αυθαίρετο
Πολυτεχνείο – αυθαίρετο

Ο Κοσμήτορας κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου και σήμερα, κατόπιν συνεννόησης με εισαγγελία και πρυτανικές Αρχές, οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου συνοδευόμενοι από αστυνομικούς προχώρησαν στην κατεδάφιση του αυθαίρετου τοίχου και απομάκρυναν τα οικοδομικά υλικά.

ΕΜΠ: Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα (15/10) υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Έχτισαν αυθαίρετο μέσα στο Πολυτεχνείο - Το γκρέμισε η αστυνομία
Πολυτεχνείο – αυθαίρετο

Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

ΣΔΟΕ: Στο στόχαστρο του οι Έλληνες influencers – Έλεγχος για το εάν κόβουν αποδείξεις

Σχετικά άρθρα