Δύσκολος ο Ιανουάριος πότε θα έρθει η κορύφωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα (video)

Νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται η κορύφωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννη Πρασσά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο κ. Πρασσάς εξήγησε ότι «είναι φρενήρης ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, ενδεχομένως και από το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή σε δέκα μέρες, να έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων».

Μετάλλαξη Όμικρον - Αττική - κρούσματα
Μετάλλαξη Όμικρον – Αττική – κρούσματα

Και συνέχισε: «Θα ακολουθήσει μία… ουρά νοσηλειών. Βλέπουμε από διάφορες χώρες ότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι αυξημένη. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα κενά ανεμβολίαστων και το ΕΣΥ είναι ήδη στο «κόκκινο», το διακύβευμα των επόμενων εβδομάδων είναι πολύ σημαντικό».

Ο κ. Πρασσάς επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί έχουν πάρα πολύ ισχυρή προστασία απέναντι στη βαριά νόσηση.

Αντιθέτως, η μετάλλαξη Όμικρον αποτελεί εξαιρετικά μεγάλη απειλή για τους ανεμβολίαστους και ειδικά για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ακούστε όσα είπε στο OPEN

Δύσκολος ο Ιανουάριος

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Ελευθέριος Ζέρβας, τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχει μεγάλη πίεση κρουσμάτων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αύξηση νοσηλειών, καθώς και ότι οι περισσότεροι που νοσηλεύονται είναι ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Μετάλλαξη Όμικρον
Μετάλλαξη Όμικρον

«Φαίνεται ότι ο Ιανουάριος θα είναι δύσκολος μήνας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η «εκτόξευση» κρουσμάτων θα κρατήσει 2 με 3 εβδομάδες και μετά αναμένεται να υπάρξει μία κάμψη.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Κορονοϊός: Σχεδόν 30.000 κρούσματα – Τρόμος από το νέο αρνητικό ρεκόρ

Σχετικά άρθρα