Αθήνα, 21 Ιανουαρίου, 2022

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σταματά την απεργία πείνας

Ο καταδικασμένος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, προανήγγειλε τη διακοπή της απεργίας πείνας, με δήλωσή του, που δόθηκε τηλεφωνικά στη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας.

Λίγες ώρες αργότερα, μάλιστα, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας επιβεβαίωσε τη σταδιακή έναρξη σίτισής του.

Δημήτρης Κουφοντίνας – Η δήλωση του σύμφωνα με τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ:

Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας, καταλέγει στην ανακοίνωση του ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Δημήτρης Κουφοντίνας - Νοσοκομείο Λαμία
Δημήτρης Κουφοντίνας – Νοσοκομείο Λαμία

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Λίγο αργότερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, σύμφωνα με το lamiareport.gr:

«Ο ασθενής κ. Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή».

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

opinion-leader-goole-news

Δείτε επίσης:

Αθώα η αναισθησιολόγος για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας (photo)

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ακολουθήστε μας

1,057ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,666ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία νέα