Δήμητρα Πισπιρίγκου: Κατέθετε στη ΓΑΔΑ για 10 ώρες – Δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων (video)

Μετά από σχεδόν δέκα ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ήταν μία το μεσημέρι, όταν η Δήμητρα Πισπιρίγκου, πέρασε από το υπόγειο στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου στεγάζεται το Ανθρωποκτονιών και ανέβηκε στον 11ο όροφο, για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της Πάτρας.

Τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, συνόδευε ο νομικός συμπαραστάτης της αδελφής της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Στις 22.45 το βράδυ της Τρίτης (21/06) η Δήμητρα Πισπιρίγκου συνοδευόμενη από το νομικό συμπαραστάτη της αδελφής της και ύστερα από σχεδόν δεκαωρη κατάθεση της, αποχώρησε από τον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλο μέρος της κατάθεσης αφορούσε τον θάνατο της Ίριδας, με τους ανθρώπους του Ανθρωποκτονιών να ζητούν από την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου να περιγράψει αναλυτικά τα περιστατικά δύο και τρεις φορές.

Δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για την ημέρα του θανάτου της έξι μηνών Ίριδας. Πιο συγκεκριμένα οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της ζήτησαν να περιγράψει λεπτομερώς και λεπτό προς λεπτό όσα διαδραματίστηκαν εκείνη τη μέρα αλλά και να τους πει την ώρα που εντόπισε νεκρό το έξι μηνών βρέφος.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου παρέμεινε στο κτίριο της ΓΑΔΑ μετά τη μαραθώνια κατάθεση της για κάποια διαδικαστικά θέματα και αποχώρησε πριν από λίγo.

Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι λέει ο δικηγόρος της

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζήγρας, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η πελάτισσά του επιμένει ότι δεν έχει κάποια σχέση με τους θανάτους των τριών παιδιών της. «Την επισκέφτηκα σήμερα. Μου είπε ότι δεν έχει σκεφτεί καν ποτέ να βλάψει οποιοδήποτε από τα παιδιά της γιατί τα αγαπούσε ως μάνα και τα λάτρευε. Αυτό λέει από την πρώτη στιγμή, αυτό λέει και τώρα». Όπως αποκαλύπτει ο κ. Ζήγρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει πληροφορηθεί για το πόρισμα του θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

«Έχει ακούσει για το πόρισμα. Αναμένουμε να το λάβουμε και να το μελετήσουμε. Έχει εκπλαγεί πάρα πολύ δυσάρεστα. Δεν ήθελε να πιστέψει και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα επαληθεύονταν οι φήμες για ανθρώπινη παρέμβαση στον θάνατο των παιδιών της». Ακόμη ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι μόλις η πλευρά της κατηγορούμενης λάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών, θα κινηθεί αναλόγως.

«Όταν λάβουμε το πόρισμα στα χέρια μας ολοκληρωμένο, θα το δώσουμε σε ειδικούς επιστήμονες να μας πουν την γνώμη τους. Αν μας πουν ότι το πόρισμα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, δεν έχει κενά, είναι απολύτως σωστό και επιδέχεται παρά μόνο μιας ερμηνείας και είναι 100% ότι υπάρχει ανθρωποκτονία, θα κινηθούμε αναλόγως».

Αναφερόμενος στη Ρούλα Πισπιρίγκου επισήμανε πως «διατηρεί μια εσωτερική δύναμη που την κάνει να στέκεται στα πόδια της αλλά αρχίζει κάπως να καταρρέει ψυχοσυναισθηματικά. Αισθάνεται ότι υφίσταται μια τεράστια αδικία που δεν μπορεί πλέον να σηκώσει. Περίμενε ότι εντός ολίγων ημέρων θα ήταν έτοιμο το αίτημα αποφυλάκισης».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα