Δικαστική δικαίωση Έλληνα ηθοποιού κατά της Google

Σύμφωνα με Προσωρινή Διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών, διατάσσεται η Google να διαγράψει όλους τους διαδικτυακούς συνδέσμους που φιλοξενεί και αναφέρονται σε περιστατικά που αφορούν Έλληνα ηθοποιό αλλά δεν εξετάστηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Δικαιώθηκε δικαστικά Έλληνας ηθοποιός κατά της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας της υφηλίου Google, ο οποίος καταγγέλθηκε δημοσίως για παραγεγραμμένες πράξεις, τις οποίες δυστυχώς -και για τον καλλιτέχνη και για τους καταγγέλλοντες- δεν έχει τη δυνατότητα να τις εξετάσει η Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη.

Πρωτοδικείο Αθηνών
Πρωτοδικείο Αθηνών

Σύμφωνα με Προσωρινή Διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών διατάσσεται η Google η οποία διατηρεί υπό την εκμετάλλευσή της την κύρια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο με μερίδιο αγοράς 92.41% να διαγράψει όλους τους διαδικτυακούς συνδέσμους που φιλοξενεί (από blog, website κ.λ.π.) στο δίκτυό της και οι οποίοι αναφέρουν τα σχετικά παραγεγραμμένα περιστατικά.

Όμως, ο εν λόγω εντολέας ευρισκόμενος μέχρι σήμερα σε νοσοκομειακή μονάδα νοσηλείας covid-19 και σε ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση, εύχεται η καταστροφή της δημόσιας εικόνας του και η δημόσια διαπόμπευση του, όπως αυτή έλαβε χώρα έως σήμερα, έστω να είχε τουλάχιστον οποιοδήποτε θετικό αντίκτυπο σχετικά με το κίνημα metoo.

κίνημα metoo
κίνημα metoo

Επισημαίνεται ότι την νομική εκπροσώπηση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη έχει αναλάβει η δικηγορική εταιρεία «Νίκος Αγαπηνός και Συνεργάτες».

Πρόκειται για την πρώτη προσωρινή διαταγή που εκδίδεται με ανάλογο περιεχόμενο και θα αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο για τη προστασία πολλών δημοσίων προσώπων από προσβλητικές της προσωπικότητας τους διαδικτυακές αναρτήσεις.

opinion-leader-goole-news

Σχετικά άρθρα