Χριστίνα Σαράντη: Πώς να προστάτεψε το πρόσωπο σας το καλοκαίρι (photo)

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι μας με ξεχωριστό τρόπο θα χαλαρώσουμε, αξίζει να επισημάνουμε ότι το δέρμα μας δεν πάει διακοπές.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος είναι ακόμη πιο επικίνδυνος από τους χειμερινούς μήνες για αυτό παρακάτω θα υπογραμμίσουμε τα βασικά tips ή και rules του καλοκαιριού για το δέρμα.

Αρχικά, το βασικότερο αξεσουάρ της εποχής (και όλου του χρόνου!) είναι το αντιηλιακό προσώπου και σώματος. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η χρήση του καθημερινά διότι προστατεύει το δέρμα από μελαγχρώσεις, καρκίνο του δέρματος, εγκαύματα, ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Σημαντική είναι η ανανέωση του αντιηλιακό κατά την διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τον δείκτη προστασίας.

Επιπλέον, πριν τις διακοπές απαραίτητη είναι η ενυδάτωση του προσώπου με την χρήση διαφόρων μηχανημάτων και μεθόδων που θα βρείτε σε ινστιτούτα αισθητικής.

Η ενυδάτωση αναζωογονεί την επιδερμίδα, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και διατηρεί το δέρμα πιο ανθεκτικό στην υπεριώδεις ακτινοβολία. Μια ακόμη πληροφορία για την θεραπεία της ενυδάτωσης είναι ότι αναφερόμαστε σε μια απόλυτα χαλαρωτική θεραπεία. Η ενυδάτωση όμως δε σταματάει στο ινστιτούτο, αναγκαία είναι η ενυδάτωση και στο σπίτι με την χρήση κατάλληλων προϊόντων υπό την καθοδήγηση του αισθητικού.

Στην χρήση των προϊόντων αυτή την εποχή απαγορευτική είναι η χρήση της ρετινόλης και των παραγωγών της. Η ρετινόλη ευαισθητοποιεί το δέρμα όταν εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία και το ηλιακό φως μειώνει την αποτελεσματικότητα της.

Πρόσωπο και καλοκαίρι
Πρόσωπο και καλοκαίρι

Επίσης, το δέρμα λόγω του ηλίου αφυδατώνεται, η ρετινόλη έχει επίσης την τάση να αφυδατώνει το δέρμα, όποτε ο συνδυασμός του ηλίου με την ρετινόλη έχει ως αποτέλεσμα να προάγει την αφυδάτωση.

Σε δέρματα με μελαγχρώσεις ιδανική είναι η χρήση της βιταμίνης C ως βασικό συστατικό στα προϊόντα, σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία στην αισθητικό για να γίνει εφικτή η καταστολή των μελαγχρωσεων. Η χρήση του dermapen στην μεσοθεραπεία βοηθάει αφενός την ανάπλαση του δέρματος και αφετέρου την ενυδάτωση του.

Η βιταμίνη C είναι ευρέος γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση, για την αύξηση της φωτεινότητας του δέρματος και για την διέγερση παραγωγής κολλαγόνου. Σε δέρματα πιο λιπαρά υποχρεωτικός είναι ο βαθύς καθαρισμός στις αρχές του καλοκαιριού. Με τον βαθύ καθαρισμό πετυχαίνουμε την απαλλαγή του δέρματος από περίσσιο σμήγμα, νεκρά κύτταρα και ρύπους.

Ο καθαρισμός πριν το καλοκαίρι δεν θα φράξει τους πόρους του δέρματος λόγω της αυξημένης εφίδρωσης τους καλοκαιρινούς μήνες. Χρειάζεται επίσης να σημειωθεί ότι τα δέρματα με τάση ακμής δεν πρέπει να επαναπαύονται ως προς το πρόγραμμα των θεραπειών τους.

Μπορεί οξέα και phytopeeling να μην επιτρέπεται να κάνουμε όμως ευτυχώς υπάρχουν άλλες ρυθμιστικές θεραπείες εξίσου δυνατές και αποτελεσματικές που εμποδίζουν την υπερέκκριση σμήγματος και δεν πρέπει να παραλείπονται. Απ’ όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι το κάθε δέρμα χρειάζεται την φροντίδα του και το καλοκαίρι σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση του ειδικού.

Χριστίνα Σαράντη
Χριστίνα Σαράντη

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο: christinasaranti.gr

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα