Χαμόγελο του Παιδιού: Ξεκινούν έρευνες στη δομή – Στο «μικροσκόπιο» ακίνητα και λογαριασμοί (video)

Την εμπιστοσύνη των πολιτών στις ΜΚΟ επιχειρούν να αποκαταστήσουν οι ελεγκτικές Αρχές και ξεκινούν έρευνες και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Νέο γύρο ελέγχων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που εισπράττουν μεγάλα ποσά σε δωρεές ξεκινούν οι ελληνικές ελεγκτικές Αρχές.

Σκοπός τους είναι να αποκατασταθεί σταδιακά η εμπιστοσύνη των πολιτών στους οργανισμούς αυτούς, μετά τις αποκαλύψεις των δικαστικών και αστυνομικών αρχών για τα οικονομικά σκάνδαλα στην «Κιβωτό του Κόσμου» και τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από τους παιδαγωγούς.

Οι έρευνες, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, θα ξεκινήσουν από τις μεγάλες ΜΚΟ, σωματεία και ιδρύματα που βοηθούν παιδιά, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, τα οικονομικά δεδομένα του «Χαμόγελου του Παιδιού» που φτάνουν τα 10 – 14 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, καθώς και τα σημαντικά πλεονάσματα ύψους 6 εκατ. ευρώ, όπως και κάποια δείγματα ελλιπούς διαχείρισης των ακινήτων που είχαν δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» πριν από χρόνια ήταν αυτά που έκαναν «απαραίτητο» τον έλεγχο της ΜΚΟ.

Όπως ανέφεραν πηγές της έρευνας, στην περίπτωση του «Χαμόγελου» υπάρχει η υποσημείωση ότι η ΜΚΟ δημοσιοποιεί όλα τα δεδομένα από τις δραστηριότητές της και επιδιώκει την πλήρη διαφάνεια, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα