Αρμένιοι: Μήνυμα στους Έλληνες για τα 200 χρόνια από το 1821

Οι Αρμένιοι στέλνουν για μια ακόμη φορά, μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες αδελφούς. Μια κοινή πορεία συνδέει Έλληνες και Αρμένιους στα βάθη των αιώνων.

Krikor Tsakitzian

Του: Κρκόρ Τσακιτζιάν

Από τη Βυζαντινή περίοδο, έως τις μέρες μας, οι δυο χώρες πορεύθηκαν παράλληλα, σε κοινούς τόπους, κοινούς στόχους και κοινούς εχθρούς. Ποτέ δεν ξέχασαν οι Αρμένιοι τους αδελφούς Έλληνες, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Με αφορμή την φετινή επέτειο των Ελλήνων για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821 κατά των Οθωμανών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Αρμέν Σαρκισιάν έστειλε μήνυμα στην ομόλογό του κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο οποίο ανέφερε τα εξής:

«Με κόστος ηρωικές μάχες, μακρύ αγώνα και θυσίες, ο ελληνικός λαός κέρδισε την ανεξαρτησία του. Σε αυτή την πορεία υπάρχουν πολλές αποδείξεις για τον κοινό αγώνα των δύο χριστιανικών λαών υπό οθωμανική κυριαρχία – των Αρμενίων και των Ελλήνων. Καθώς και πολλές εκδηλώσεις συνεργασίας βασισμένες σε ιστορικούς και πολιτιστικούς χιλιετείς δεσμούς, σε κοινές πνευματικές αξίες και με αμοιβαία συμπάθεια.

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η Αρμενία και η Ελλάδα μπόρεσαν να αναπτύξουν ισχυρές διακρατικές σχέσεις και μια σταθερή διμερή ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει ενεργό πολιτικό διάλογο και συνεργασία σε διάφορους τομείς».

25η Μαρτίου Ιστορική παρέλαση - 200 χρόνια
25η Μαρτίου Ιστορική παρέλαση – 200 χρόνια

Στο Instagram εντοπίσαμε το μήνυμα που ανάρτησε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας στην Ελλάδα κ. Παύλος Τσολακιάν στο οποίο αναφέρει:

«Με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική εξέγερση της 25ης Μαρτίου 1821, Ιστορικής Ημέρας του Ελληνικού Έθνους, ημέρας δημιουργίας μιας Νέας Ελεύθερης και Ανεξάρτητης Ελλάδας, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821».

opinion-leader-goole-news

Δείτε επίσης: Αρμένιοι

25η Μαρτίου: Δείτε όλη την Ιστορική στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια (video)

Σχετικά άρθρα