Άλμπερτ Μπουρλά: Στην φάση 2 των μελετών το φάρμακο της Pfizer για τον κορονοϊό (photo)

Ο CEO της Pfizer της μεγάλης πολυεθνικής του φαρμάκου, Άλμπερτ Μπουρλά, ανήγγειλε ότι προχωρούν οι δοκιμές για το φάρμακο κατά του κορονοϊού με ανάρτηση στο twitter.

Με ανάρτησή το στο twitter, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ανήγγειλε «με ικανοποίηση» ότι η εταιρεία ξεκίνησε την δεύτερη (από τις τρεις που απαιτούνται) φάση των δοκιμών για το αντιικό της φάρμακο, που προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε συμπτωματικούς ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί.

Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.

«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», έγραψε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως ανακοίνωσε η Pfizer, στην συγκεκριμένη φάση θα μετάσχουν 1.140 εθελοντές, οι οποίοι θα λάβουν είτε το σκεύασμα, είτε το placebo, κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

εμβόλιο Pfizer - COVID-19
εμβόλιο Pfizer – COVID-19

Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, η εταιρεία εκτιμά ότι οι ασθενείς θα έχουν στην διάθεσή τους ένα φάρμακο που θα λαμβάνεται από το στόμα και το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο για την θεραπεία.

Σε παλαιότερες ενημερώσεις της, η εταιρεία ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει το φάρμακο διαθέσιμο στην αγορά ως τα τέλη του 2021.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Εμβόλια: Pfizer και Astrazeneca – Πόση προστασία προσφέρουν μετά το 6μηνο – Νέα έρευνα

Σχετικά άρθρα