Αλέξης Κούγιας: Γνωστός δημοσιογράφος μου ζήτησε να αναλάβω την Ρούλα Πισπιρίγκου (video)

Νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια προσέγγισής του από το περιβάλλον της 33χρονης κατηγορούμενης έκανε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας και τις προτάσεις που του έγιναν για να αναλάβει την υπεράσπιση της 33χρονης κατηγορούμενης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο LIVE NEWS, διοικητής νοσοκομείου και γνωστός δημοσιογράφος τον προέτρεψαν να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ μαζί του επικοινώνησε και ο πατέρας της 33χρονης κατηγορούμενης.

Αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε ότι διοικητής μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, με το συγκεκριμένο άτομο μάλιστα να προτίθεται να καλύψει την αμοιβή του.

«Αδιανόητο να κάνεις επίδειξη ηθικής»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στις αποφάσεις ορισμένων δικηγόρων να αποχωρήσουν από την υπεράσπιση

«Νιώθω περίεργα συναισθήματα όταν ένας δικηγόρος δημοσιοποιεί ότι του προτάθηκε η υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου και εκείνος αρνήθηκε. Αυτού του είδους οι παραιτήσεις εμένα μου δημιουργούν τα χειρότερα συναισθήματα για αυτούς τους δικηγόρους. Ο υπερασπιστής δικηγόρος, ο ποινικολόγος δικηγόρος είναι ένας ιδιαίτερος δικηγόρος. Μου είναι αδιανόητο να δέχεσαι μία εντολή και ακολούθως να κάνεις επίδειξη ηθικής και χωρίς να αναφέρεις τους λόγους να παραιτείσαι», δήλωσε αρχικά.

Έπειτα ο κ. Κούγιας ανέφερε ποιες είναι προϋποθέσεις για να αναλάβει μία υπόθεση. Αρχικά, συναντά το άτομο που καλείται να υπερασπιστεί. «Είναι προσωπική σχέση», δήλωσε στο MEGA, τονίζοντας πως θα πρέπει να ταυτιστεί με την προσωπικότητα του εντολέα, γιατί ο δικηγόρος είναι η φωνή του τελευταίου.

Στη συνέχεια ζητάει τη δικογραφία, γιατί «διαβάζοντας μία δικογραφία αντιλαμβάνεσαι εάν υπάρχει υπερασπιστική δυνατότητα. Δηλαδή αν ένας που κατηγορείται με ένα σοβαρό αδίκημα που τιμωρείται με ισόβια, έχει υπεράσπιση», είπε χαρακτηριστικά.

«Ανεξάρτητα αν είναι κάποιος ένοχος ή όχι, τα στοιχεία της προσωπικότητάς του από τότε που γεννήθηκε μέχρι τη στιγμή που έκανε το έγκλημα, αλλά και μετά, έχουν πολλή μεγάλη σημασία για το ύψος της ποινής» τόνισε ο κ. Κούγιας, υπογραμμίζοντας ότι «από τη στιγμή που θα πεις το ναι, απαγορεύεται να παραιτηθείς, καθώς αυτομάτως δημιουργείς συνθήκες ενοχής του κατηγορουμένου».

Τον κάλεσε γνωστός δημοσιογράφος για να αναλάβει

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ότι και γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος του τηλεφώνησε, προκειμένου να του ζητήσει να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Του έκανα ερωτήσεις και ήταν πεπεισμένος για την αθωότητά της» σημείωσε ο ποινικολόγος.

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στην κλήση που δέχτηκε από τον πατέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Μου τηλεφώνησε στο γραφείο μου, διασταύρωσα ότι ήταν ο πατέρα της. Του είπα το να θέλετε εσείς δεν είναι σημαντικό, σημαντικό είναι να το θέλει η κατηγορούμενη, γιατί μέχρι τότε ήθελε τη βοήθεια τεσσάρων δικηγόρων, δύο που είχαν αποχωρήσει και δύο που συνέχιζαν την υπεράσπισή της» υποστήριξε ο κ. Κούγιας.

«Αφού μου εκφράσει την επιθυμία της, θέλω αύριο να έχω τη συναίνεση των άλλων δύο συναδέλφων. Πρώτα απ’ όλα όμως θέλω τη δικογραφία να τη μελετήσω και να δω αν μπορώ να προσφέρω κάτι», δήλωσε.

«Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας ότι δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

opinion-google-news

Σχετικά άρθρα