Άγιος Παντελεήμονας: Άραβας εισέβαλε στην εκκλησία και φώναζε φράση από το κοράνι – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ (video)

Ο Άραβας που προκάλεσε αναστάτωση στην εκκλησία του Άγιου Παντελεήμονα απαγγέλοντας απόσπασμα από το κοράνι, συνελήφθη.

Την ανακοίνωση της σύλληψής του έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικακός.

«Η ΕΛ.ΑΣ δρα με αποτελεσματικότητα. Ο Άραβας που δημιούργησε πρόβλημα στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα συνελήφθη. Οφείλουν όλοι σεβασμό στις θρησκευτικές λειτουργίες μας», αναφέρει ο Τάκης Θεοδωρικάκος με μήνυμά του στο Twitter.

O συγκεκριμένος άνδρας είχε απομακρυνθεί από δύο άνδρες της χορωδίας που τον έβγαλαν έξω από την εκκλησία, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να ήταν υπό την επήρεια ουσιών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη

«Συνελήφθη,  μεσημβρινές ώρες σήμερα Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών,  αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

Το χρονικό

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Άραβας κατευθύνθηκε προς το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει ότι έχει σχέση με το Ισλάμ, επικαλούμενος λόγια από το Κοράνι.

Τότε δύο άνδρες από την εκκλησία πήγαν και τον απομάκρυναν από το σημείο. Παράλληλα ο ιερέας προσπάθησε να ηρεμήσει τους πιστούς, οι οποίοι θορυβήθηκαν και φοβήθηκαν.

Έπειτα από λίγο έφτασαν και αστυνομικοί στην εκκλησία, αλλά το περιστατικό είχε τελειώσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας πιθανόν να βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.

Opinion-google-news

Εγνατία: Θανατηφόρο τροχαίο μια 14χρονη σκοτώθηκε – Πήγαινε να δει τον φαντάρο αδελφό της (video)

Σχετικά άρθρα