Άδωνις Γεωργιάδης: Επίθεση κατά του Αποστολάκη με βαρύτατες εκφράσεις (video)

Βαρύτατες εκφράσεις κατά του Ευάγγελου Αποστολάκη μετά τα όσα ακολούθησαν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού χρησιμοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δεν… κράτησε τα λόγια του σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας.

«Η δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες, μετά τις χθεσινές εξελίξεις ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του κ. Αποστολάκη, το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα και δεν έβαλε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Ευάγγελο Αποστολάκη μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (01.09.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ήταν ο δεύτερος υπουργός που επιτέθηκε στον ναύαρχο ε.α. λόγω των όσων έγιναν, αφού νωρίτερα, σε πιο ήπιους τόνους, είχε μιλήσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και βέβαια δεν σταμάτησε εκεί. Οι εκφράσεις που ακολούθησαν ήταν πολύ πιο βαριές.

«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά… Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης αν δεν έχει μάθει να αντέχει στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής όχι αξιωματικός… Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα».

«Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η Πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του Ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του» συνέχισε την επίθεση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε την πληροφορία πως ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτό έγινε δεκτό. «Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου» επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι η συναίνεση εκφραζόταν στο ίδιο το πρόσωπο. «Συναίνεση υπό την έννοια της πολιτικής συναλλαγής με άλλα κόμματα δεν θα μπορούσε να υπάρξει» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές άλλου κόμματος (σ.σ. ΑΝΕΛ) και τους έβαλε στην κυβέρνηση για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι ο ορισμός της αποστασίας» παρατήρησε.

«Η απόφαση μας να φτιάξουμε μια δομή που να μας βοηθάει στις κρίσεις δεν αλλάζει επειδή το έβαλε στα ποδιά ο ναύαρχος», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Το επίμαχο σχόλιο στο 17:20

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Αποστολάκης σε Τσίπρα: Πρόεδρε με παγίδευσαν, μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση (video)

Σχετικά άρθρα