Ζωή Ασουμανάκη: Η Μις Ελλάς 2022 ταξιδεύει στο Τόκυο για το Miss International 2023 (photo)

Ενώ η Μις Ελλάς 2022 Ζωή Ασουμανάκη αναχωρεί στις 10 Οκτωβρίου από το Ηράκλειο της Κρήτης για το μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Miss International 2023 που πρόκειται να διεξαχθεί στο Τόκιο της Ιαπωνίας, μία ιστορία αγάπης ζωντανεύει 44 χρόνια μετά.

Όλα ξεκίνησαν το 1979 όταν, κατά τη διάρκεια των Πανελλήνιων Καλλιστείων που μεταδίδονταν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση και με τα ΜΑΤ να διαλύουν τα φεμινιστικά σωματεία έξω από το κατάμεστο Hilton που με συνθήματα και πλακάτ αντιδρούσαν στο θεσμό, μία πανέμορφη Κρητικοπούλα βρισκόταν ανάμεσα στις υποψήφιες φιναλίστ και διεκδικούσε έναν από τους τίτλους της βραδιάς.

Πρόκειται για τη Δέσποινα Τριανταφύλλου, η οποία συνοδευόμενη από τον αγαπημένο της Γιώργο Ασαργιωτάκη κατάφερε να κατακτήσει το τίτλο της Β’ Μις Ελλάς και το δικαίωμα συμμετοχής στον 18o Διεθνή Διαγωνισμό Miss International που επρόκειτο να διεξαχθεί εκείνη τη χρονιά στη μακρινή Ιαπωνία.

Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ζωή Ασουμανάκη
Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ζωή Ασουμανάκη

Στο Τόκυο, η Δέσποινα εντυπωσιάζει τους Ιάπωνες με τη μεσογειακή και γλυκιά εμφάνισή της και κερδίζει τον τίτλο «Μις Κιμονό 1979». Στο διαγωνισμό την συνοδεύει και πάλι ο μελλοντικός σύζυγος της, ο αείμνηστος Γιώργος Ασαργιωτάκης, ο οποίος έμελλε να γίνει από εκεί και έπειτα ο εμπνευστής και διοργανωτής των Κρητικών Καλλιστείων.

Έκτοτε, ο διαγωνισμός «Μις Κρήτη» αποτελεί έναν δημοφιλή θεσμό, που με συνέπεια ανέλαβε αργότερα ο γιος του Γιώργος Ασαργιωτάκης, αποτελώντας εδώ και 43 χρόνια το πρώτο βήμα πριν οι νεαρές καλλονές του νησιού δοκιμαστούν στα Πανελλήνια Καλλιστεία, ακριβώς όπως συνέβη και με η Ζωή Ασουμανάκη η οποία αρχικά κατέκτησε τον τίτλο Miss Κρήτη 2021.

Σήμερα, η μητέρα του Γ. Ασαργιωτάκη, Β´Μις Ελλάς 1979 Δέσποινα Τριαντάφυλλου εύχεται  συγκινημένη στη νεαρή Ζωή Ασουμανάκη, καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στον ίδιο διαγωνισμό που κάποτε συμμετείχε και η ίδια.

Ζωή Ασουμανάκη, Δέσποινα Τριαντάφυλλου
Ζωή Ασουμανάκη, Δέσποινα Τριαντάφυλλου

Να σημειώσουμε πως ο Miss International αποτελεί έναν από τους 3 μακροβιότερους Διεθνείς και στοχεύει στην προώθηση της διαφορετικότητας των πολιτισμών, ενθαρρύνοντας τις υποψήφιες να προβάλλουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κουλτούρας που εκπροσωπούν. Φέτος, με πάνω από 75 χώρες να συμμετέχουν, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις υποψήφιες προβλέπεται μεγάλος.

Κριτήρια για την τελική 7αδα δεν αποτελεί μόνο η εξωτερική ομορφιά αλλά η υγιής εμφάνιση, η προσωπικότητα, οι επικοινωνιακές ικανότητες, η συνέπεια του χαρακτήρα και φυσικά οι κοινωνικές δράσεις και δεξιότητες της κάθε υποψήφιας. Να τονίσουμε επίσης πως ο διαγωνισμός σεβόμενος το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμανικών χωρών που συμμετέχουν, διοργανώνουν ξεχωριστή ιδιωτική βραδιά για την εμφάνιση με μαγιό, αθλητικά ρούχα ή Burkini στην οποία θα παρευρίσκεται μόνο η κριτική επιτροπή.

Αποσπάσματά της θα προβληθούν, μαζί με τα βίντεο των υποψηφίων από τη δράση στη χώρα τους για μία βιώσιμη ανάπτυξη, στον μεγάλο τελικό που θα λάβει χώρα στις 26 Οκτωβρίου στο χώρο του National Yoyogi Gymnasium 2 στο Τόκυο.

Για την ιστορία, να πούμε πως η Ελλάδα κατέκτησε το στέμμα της Miss International το 1994 με τη συμμετοχή της Μις Ελλάς 1994 Χριστίνας Λέκκας, της 1ης ανα/κης Σταρ Ελλάς 1992 Γεωργίας Δρόσου που στέφθηκε 1st Runner Up Miss International 1992, της Σταρ Ελλάς 2004 Όλγας Κυπριώτου ως 2nd Runner Up Miss International 2004 και της ανα/κης Μις Ελλάς 2007 Δέσποινας Βλεπάκη ως 1st Runner Up Miss International 2007. Ζωή Ασουμανάκη 

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα