Ζελένσκι: Κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία στη Ουκρανία (video)

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία στη χώρα του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Πράγματι, πρόκειται για γενοκτονία. Η εξόντωση ολόκληρου του έθνους και του λαού», είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας μέσω διερμηνέα.

«Είμαστε οι πολίτες της Ουκρανίας και δεν θέλουμε να υποταχθούμε στην πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για αυτόν τον λόγο μας καταστρέφουν και μας εξοντώνουν», πρόσθεσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι υπήρχε μια ευκαιρία να αποτραπεί η εισβολή, έτσι ώστε να μην έρθει η Ρωσία. «Μπούκα, περιοχή Κιέβου. Τώρα. Ήρθε η Ρωσία», αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος και προσθέτει: «Οι μητέρες των Ρώσων στρατιωτών πρέπει να το δουν αυτό. Δείτε τι μπ… έχετε μεγαλώσει. Δολοφόνοι, πλιατσικολόγοι, χασάπηδες».

Αρνείται τα πάντα η Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι αρνείται τους ισχυρισμούς του Κιέβου για μαζικές δολοφονίες αμάχων από τις ρωσικές δυνάμεις στη Μπούκα, μεταδίδει το πρακτορείο Ria.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Ifax, το υπουργείο ανέφερε ότι όλες όλες οι μονάδες του έφυγαν από τη Μπούκα στις 30 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το ίδιο πρακτορείο, το ρωσικό υπουργείο χαρακτήρισε ως «πρόκληση» όλες τις φωτογραφίες και τα πλάνα που δημοσιεύθηκαν από την Ουκρανία.

Opinion-google-news

Ουκρανία – Πόλεμος: Στις εχθρικές προς τη Ρωσία χώρες και η Ελλάδα

Σχετικά άρθρα