Βράζει ο Έβρος: Έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων: Όχι νέες δομές – Ακύρωσαν τις επισκέψεις Μηταράκης, Ζαχαράκη (video)

Έβρος – Με έναν συγκλονιστικό τρόπο και στιγμές που σκόρπισαν ανατριχίλα σε όλους, ολοκλήρωσαν την σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου από 1.000 Εβρίτες και όχι μόνο.

Αφού έσπασαν τον αποκλεισμό της διμοιρίας των ΜΑΤ και βρέθηκαν μπροστά στην είσοδο των δομών φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών, αφού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση της Κυβέρνησης και την επιμονή της να ξεκινήσει την κατασκευή νέας δομής, αφού απαίτησαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαράλαμπο Ελευθεριάδη να πάψει κάθε δίωξη κατά του αγωνιστή Προέδρου Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη, στο τέλος έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο.

Κι αυτό έγινε μπροστά στους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην είσοδο, υπό τον φόβο μήπως γίνει κάποια απόπειρα εισόδου του κόσμου στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, που φυσικά δεν υπήρχε καμιά τέτοια πρόθεση, αλλά και στους παράνομους μετανάστες που είχαν βγει στον χώρο των δομών και παρακολουθούσαν. Ο κόσμος που σήμερα έδωσε συγκλονιστικό παρόν, αποχώρησε στη συνέχεια απόλυτα ειρηνικά.

Έβρος – Ακύρωσαν τις επισκέψεις Μηταράκης, Ζαχαράκη

Ακύρωσαν τις επισκέψεις τους στον Έβρο, όπου αναμένονταν αρχές της ερχόμενης εβδομάδας σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα, ο υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης αντίστοιχα.

Έβρος - Σοφία Ζαχαράκη - Νότης Μηταράκης
Έβρος – Σοφία Ζαχαράκη – Νότης Μηταράκης

Η επίσκεψη της κ. Ζαχαράκη είχε ανακοινωθεί μάλιστα επίσημα από τον δήμο Διδυμοτείχου και αναμένονταν με… υψηλές προσδοκίες, ώστε να της τεθούν από τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου θέματα της αρμοδιότητας της και ανάπτυξης του τουριστικού κομματιού της περιοχής.

Όμως η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι ο δήμος Διδυμοτείχου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν από χθες το βράδυ, πως η υφυπουργός Τουρισμού δεν θα έρθει τελικά την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στο Διδυμότειχο. Έβρος – Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της έκτακτης συμμετοχής της Υφυπουργού Κας Σοφίας Ζαχαράκη στην Διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2021, στην Βουλή των Ελλήνων, αναβάλλεται η προγραμματισμένη επίσκεψη της στο Διδυμότειχο στο πλαίσιο του Εορτασμού του Πολιούχου Διδυμοτείχου, Αγίου Αθανασίου. Σε επικοινωνία που είχε η Υφυπουργός με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, εκφράστηκε η κοινή επιθυμία για την διενέργεια της εν λόγω επίσκεψης  στο εγγύς μέλλον».

Όσον αφορά το Νότη Μηταράκη, όπως έγραψε το Evros-news.gr, είχε αποφασιστεί αρχικά από τον ίδιο να έρθει στην Ορεστιάδα και να πάει στο Φυλάκιο, συνδυάζοντας την παρουσία του με την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Έβρος - Φυλάκιο
Έβρος – Φυλάκιο ΚΥΤ

Συγκεκριμένα ενός καινούργιου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 επιπλέον ατόμων, που ο ίδιος ανακοίνωσε πρόσφατα στην Βουλή ότι θα δημιουργηθεί. Άλλωστε το ίδιο έχει κάνει, να παραστεί δηλαδή στην έναρξη των εργασιών και μετά στα εγκαίνια και στις δομές που δημιουργούνται στα νησιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, δήλωσε την Πέμπτη στο ΚΥΤ Φυλακίου, πως πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες που ξεκίνησαν εκεί, μέχρι να έρθουν οι υπουργοί στο δημοτικό συμβούλιο για να εξηγήσουν τι ακριβώς θα γίνει.

Όσα προέκυψαν όμως από την Πέμπτη και μετά που ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής της νέας δομής σε άλλον χώρο, απέναντι από τα υπάρχοντα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕΚ.Α, με τις αντιδράσεις του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χρήστου Τυρμπάκη και μιας… χούφτας κατοίκων που δεν υποστέλλουν-ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ-την σημαία του αγώνα, άλλαξαν τα δεδομένα.

Οι δυο υπουργοί Σοφία Ζαχαράκη και Νότης Μηταράκης, πληροφορήθηκαν την ένταση που υπάρχει και το αρνητικό κλίμα, μετά τον απαράδεκτο τρόπο σύλληψης του κ. Τυρμπάκη, που την Πέμπτη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με πρόβλημα υγείας και χθες συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Θέλουν να αποφύγουν λοιπόν πιθανές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες του κόσμου προς την Κυβέρνηση και να γίνουν αποδέκτες τους. Έβρος – Έτσι ακύρωσαν τις επισκέψεις τους.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Βίντεο ντοκουμέντο με εκατοντάδες μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο (video)

πηγή: evros-news.gr

Σχετικά άρθρα