Μάκης Βορίδης: Δεν ψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Δεν αποκλείει αποχώρηση από την κυβέρνηση

Επιμένει στη διαφωνία του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, που τονίζει ότι δεν θα το ψηφίσει, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο παραίτησης.

«Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα», απαντά σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» σε ερώτημα για το αν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο.

Επισήμανε ακόμη ότι το επιχείρημα της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών δεν ισχύει ενώ επικαλέστηκε απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπάρχει προσβολή της ισότητας γιατί η νομοθεσία είναι διαπλασμένη να προστατεύει την οικογένεια και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια», αναφέρει σχετικά με απόφαση που εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή ομόφυλου ζεύγους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει και σε άλλη ευκαιρία την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο. «Γιατί το κουράζουμε και το λέμε και το ξαναλέμε. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος στις θέσεις μου», ανέφερε προ ημερών.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα