Βόρεια Κορέα: Ξέσπασε εντερική επιδημία – Φοβούνται χολέρα ή τύφο

Περίπου 800 οικογένειες στη νότια επαρχία Χουάνγκχε, στη Βόρεια Κορέα, υποφέρουν από μία ύποπτη εντερική επιδημία.

Οι αρχές σπεύδουν να μεταφέρουν ιατρικά συνεργεία και φάρμακα στην περιοχή, καθώς φοβούνται τα χειρότερα.

Στη Βόρεια Κορέα, στο μέτρο που αυτή η μολυσματική επιδημία δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί,  και ενώ η χώρα παλεύει με ένα σοβαρό κύμα Covid-19, καθώς και με ελλείψεις τροφίμων, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Η «εντερική επιδημία» είναι πιθανότατα μια μολυσματική ασθένεια όπως ο τύφος, η δυσεντερία ή η χολέρα, οι οποίες προκαλούνται από μικρόβια μέσω μολυσμένων τροφίμων και νερού ή μέσω της επαφής με περιττώματα μολυσμένων ανθρώπων.

Βόρεια Κορέα – Ο αρχηγός

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε φάρμακα στην πόλη Χετζού της νότιας επαρχίας Χουανγκχάε», ανέφερε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας KCNA. «(Ο Κιμ) υπογράμμισε την ανάγκη να περιοριστεί η επιδημία το συντομότερο δυνατό με τη λήψη ενός καλά συντονισμένου μέτρου καραντίνας για τα ύποπτα κρούσματα, ώστε να περιοριστεί πλήρως η εξάπλωσή της».

Η νότια επαρχία Χουανγκχάε, στη Βόρεια Κορέα όπου βρίσκεται η Χετζού, είναι ένας κρίσιμος αγροτικός κόμβος για τον βορρά. Ένα ξέσπασμα στην περιοχή αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να επιδεινώσει την έλλειψη τροφίμων στη χώρα.

Οι μολυσματικές ασθένειες δεν είναι καινούργιες για τον Βορρά, ο οποίος αντιμετωπίζει έλλειψη κατάλληλων εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού. Αλλά αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι ήρθε την ώρα που η χώρα ήδη μάχεται με την επιδημία Covid-19, δήλωσαν οι ειδικοί, όπως μεταδίδει η Independent.

Η Βόρεια Κορέα έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 4,62 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19. Το απομονωμένο έθνος, το οποίο έκλεισε τα σύνορά του κατά την έναρξη της πανδημίας το 2020, αναγνώρισε το πρώτο κρούσμα Covid στις 12 Μαΐου.

Αν και η χώρα υποστηρίζει ότι η Covid-19 έχει παρουσιάσει σημάδια υποχώρησης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι πιστεύει ότι η κατάσταση χειροτερεύει λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη για τα 26 εκατομμύρια του πληθυσμού του.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα