Βόλος: Πέθανε η 8χρονη που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

Ο Βόλος θρηνεί για το 8χρονο κοριτσάκι που δεν τα κατάφερε και πέθανε μετά από τρεις εβδομάδες σκληρής μάχης για να κρατηθεί στην ζωή, έπειτα από σοβαρό αλλεργικό σοκ που υπέστη μετά την κατανάλωση γλυκού στο σχολείο.

Το μικρό κορίτσι έχασε τη μάχη σήμερα, Κυριακή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου είχε διακομιστεί και νοσηλευόταν από τις 24 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η τοπική ενημερωτική πύλη «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας όταν υπέστη αλλεργικό σοκ.

Γιατροί όλων των ειδικοτήτων, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, παθολόγοι, είχαν δώσει πραγματική μάχη για να σώσουν το παιδί όταν μεταφέρθηκε με αλλεργικό σοκ στο Νοσοκομείο Βόλου.

Υπέστη τέσσερις καρδιακές ανακοπές, μέχρι να καταφέρουν οι γιατροί να την επαναφέρουν και να δοθεί εντολή για επείγουσα διακομιδή της 8χρονης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη.

Από το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου η Θωμαή έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή -μάχη την οποία δυστυχώς σήμερα έχασε, με την οικογένειά της και ολόκληρο το Βελεστίνο να βυθίζονται στο πένθος.

ΕΚΑΒ
ΕΚΑΒ

Τα χρονικό της τραγωδίας και το αλλεργικό σοκ

Όπως αναφέρει ο Ταχυδρόμος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το κοριτσάκι έφαγε ένα κομμάτι του γλυκού (μπακλαβαδάκι) που κεράστηκε καθώς γιόρταζε μία συμμαθήτριά της στο σχολείο.

Όμως κάποιο από τα συστατικά παρασκευής του αποδείχτηκε μοιραίο, διότι ήταν αλλεργική.

Επειδή οι εκπαιδευτικοί το γνώριζαν, τη ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και φέρεται να απάντησε πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά όταν το παιδί άρχισε να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία.

σχολείο
σχολείο

Έντρομη η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησαν τον πατέρα της 8χρονης, ο οποίος έσπευσε αμέσως στο σχολείο.

Η 8χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου όπου γιατροί και νοσηλευτές «έπεσαν» πάνω του, ενώ κινητή μονάδα από το ΕΚΑΒ Βόλου έφτανε στο Βελεστίνο για τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Βόλου.

opinion-leader-goole-news

Δείτε επίσης:

Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη (video)

πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα