Βασίλισσα Ελισάβετ: Το παλάτι ανακοίνωσε πότε θα γίνει η κηδεία της – Θα προηγηθεί τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα (photo)

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Η τελετή θα γίνει στο τέλος της επίσημης 10ήμερης περιόδου πένθους, η οποία ακολουθεί τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών την Πέμπτη.

Ο γιος της Κάρολος, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίσημα βασιλιάς σήμερα Σάββατο, διέταξε η ημέρα της κηδείας της μητέρας του να είναι επίσημη αργία του κράτους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, θα προηγηθεί τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα, ενώ θα ταφεί δίπλα στον Πρίγκιπα Φίλιππο, στην κρύπτη της οικογένειας στο Κάστρο Ουίνσδουρ.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, θα μεταφερθεί από το Κάστρο Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο την Κυριακή, πριν μεταφερθεί στο Λονδίνο την Τρίτη. Θα παραμείνει στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ από την Τετάρτη μέχρι το πρωί της κηδείας.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός 23 ώρες την ημέρα για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής. Η εκλιπούσα θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγο της Φίλιππο. Λεπτομέρειες για την κηδεία της 96χρονης βασίλισσας θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

«Θα εκτελέσουμε το καθήκον μας τις επόμενες ημέρες με βαριά καρδιά, αλλά και με την πιο σταθερή αποφασιστικότητα ώστε να εξασφαλίσουμε τον κατάλληλο αποχαιρετισμό σε μια από τις καθοριστικές φιγούρες», είπε ο κόμης Έντουαρντ Φιτζαλάν-Χάουαρντ, Δούκας του Νόρφολκ.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα πρέπει επίσης να πραγματοποιήσει μια σειρά υποχρεώσεων – εκτός από τη συμμετοχή του στο πένθος για τη μητέρα του στη Σκωτία, θα πάει επίσης να συναντήσει πολιτικούς και πολιτειακούς ηγέτες στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία.

Η Ελισάβετ ήταν η βασίλισσα της Βρετανίας και περισσότερων από 12 άλλων χωρών από το 1952. Μεταξύ άλλων ήταν αρχηγός του κράτους του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα