Αλέξης Τσίπρας σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί (video)

«Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί και προσπαθείτε να ανακαλύψετε συμψηφισμούς και να κάνετε αντιπερισπασμούς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μια παρακολούθηση πολιτικού προσώπου ή δημοσιογράφου.

«Όχι δεν υπήρξε επίσύνδεση με την Χρυσή Αυγή. Αλλά ούτε σε εκλεγμένο εκπρόσωπο του εθνικού κοινοβουλίου η της ευρωβουλής. Ο μόνος που τολμήσατε ήσασταν εσείς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε στην πρωτολογία του. «Τα επαναλαμβάνω μήπως απαντήσατε επί της ουσίας. Ποιος είναι ο λόγος που παρακολουθήσατε τον Ανδρουλάκη. Το επιχείρημα δεν μπορείτε να το πείτε και θα το πείτε στον ίδιο είναι παιδικό για να σταθεί στη Βουλή. Δεν είπατε τίποτα για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη», τόνισε και αναρωτήθηκε εάν συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε κάποιου είδος κατασκοπεία ή υβριδικό πόλεμο.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Αλέξη Τσίπρα για τους πολιτικούς θα πρέπει να υπάρχει μια και μοναδική εξαίρεση, αυτής του ζητήματος της εθνικής ασφάλειας. «Αν έχετε οποιαδήποτε καταγγελία για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να την πάτε στον εισαγγελέα διότι καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Αλλά αν είχατε έστω ένα στοιχείο που ενοχοποιεί την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ θα το είχε αξιοποιήσει…», προσέθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είστε προβλέψιμος στις παρεμβάσεις. Αναδείξατε από το βήμα της Βουλής με κάθε τρόπο την τοξικότητα, αναφερθήκατε στις τοξικές αναρτήσεις του διαδικτύου. Προσπαθήσατε να αναδείξετε ότι είναι κανονικότητα οι παρακολουθήσεις. Αναφερθήκατε στον κ. Πανούση, τον κ. Βαρουφάκη και την κ. Βαλαβάνη».

Καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής τις δηλώσεις των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό. «Μας πήγατε σε ειδικό δικαστήριο για τη Novartis και για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν θα στήνατε ειδικό δικαστήριο εάν είχατε καταγγελίες για παρακολουθήσεις;», είπε. Μάλιστα, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει αίτημα για εξεταστική επιτροπή που θα αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Πλειοψηφία έχετε, γιατί δεν κατάθετε πρόταση;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας και στην αναφορά Μητσοτάκη ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ, επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης μας λέει πως ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ μπορεί να στήσει παρακράτος. «Μέσα στον πανικό σας λέτε ανοησίες. Αναρωτιέμαι ποιος σας λέει να τα πείτε».

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα