Τσίπρας: Μέγα λάθος του κ. Μητσοτάκη η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία (video)

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην αποστολή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία με απόφαση του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πρόκειται για «μέγα λάθος και επιπολαιότητα του κ. Μητσοτάκη η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Η χώρα μας που παραδοσιακά εμπλέκεται με την Ειρήνη, τώρα εμπλέκεται με τον πόλεμο».

«Εκτιμώ ότι η χώρα μας χρειάζεται να έχει ξεκάθαρη θέση. Δεν μπορεί να είναι ουδέτερη. Και για λόγους αρχής και για τον λόγο ότι η χώρα μας είναι σε ένα ιδιαίτερο γεωγραφικό μήκος και πλάτος του πλανήτη. Όταν έχουμε μία εισβολή ή μία παραβίαση του Εθνικού Δικαίου, το να είσαι ουδέτερος σημαίνει ότι είσαι υπέρ του επιτιθέμενου» δήλωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως δεν έχουμε λόγο να εμπλακούμε στην πολεμική αντιπαράθεση. «Η Ελλάδα είναι σε μία δύσκολη περιοχή με έναν δύσκολο γείτονα και η Ρωσία θα παίζει ρόλο σε αυτήν την περιοχή και στο Κυπριακό. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε απέναντί στη Ρωσία στην εισβολή, όμως δεν έχουμε λόγο να εμπλακούμε στην πολεμική αντιπαράθεση, και να την κάνουμε να στραφεί εναντίον της χώρας μας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Ζητώ να είμαστε σαφώς υπέρ του αμυνόμενου, υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, να στηρίξουμε όπως μπορούμε την Ουκρανία, αλλά ζητάω να σταματήσουν οι επιπολαιότητες. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε αυτήν την απόφαση χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Αυτό είναι μία πρωτοφανείς έκφραση ενός πρωθυπουργικοκεντρικού βοναπαρτισμου» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από το Swift η Ελλάδα

Σχετικά άρθρα