Τσίπρας: 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες έχει η χώρα, μία δεν υπάρχει: Του πρωθυπουργού (video)

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως ενώ η πανδημία επελαύνει επιμένει να διχάζει τον λαό αντί να μεριμνά για τους εμβολιασμούς και την δημόσια υγεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ευθέως στην ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να αντικατασταθεί από ένα κυβερνητικό σχήμα των προοδευτικών δυνάμεων.

Απαντώντας εμμέσως στο διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «με την Θεσσαλονίκη να καταγράφει 217% αύξηση στο ιικό φορτίο, με τον κίνδυνο μιας νέας έξαρσης να κυριεύει την πόλη και ολόκληρη τη χώρα, το μήνυμα είναι το ίδιο: Εσείς πάλι φταίτε. Αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα,11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες έχει η χώρα, μια ευθύνη δεν υπάρχει : Η ευθύνη του πρωθυπουργού και τη κυβέρνησης. Αυτοί δε φταίνε ποτέ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν τονίζοντας ότι ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση με σχέδιο. Έτσι ώστε «να νιώσει κάθε πολίτης από τον Έβρο ως την Κρήτη ότι απέναντι στον ιό δεν αναμετρώνται 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες, αλλά μία, ενιαία συλλογική εθνική προσπάθεια. Υπό την ευθύνη μιας πολιτείας που έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά και το σχέδιο και τη βούληση να κάνει τα πάντα για να σωθούν ζωές και να μείνει όρθια η οικονομία μας».

Αλέξης Τσίπρας – Επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Όπως είπε: «δεν έχουμε πια καμία αμφιβολία ούτε για τις προθέσεις ούτε για την ικανότητα του κου Μητσοτάκη. Πάντα αυτός ήτανε, τόσος είναι και τώρα. Στις πιο δύσκολες στιγμές για την ελληνική κοινωνία η έγνοια του δεν είναι πως θα αντιμετωπίσει τη πανδημία αλλά πως θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Πως θα επιβιώσει πολιτικά και πως θα επιβάλει μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική». Συνέχισε λέγοντας πως «τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κο Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία. Φτάνει πια. Ως εδώ! Δεν μπορούμε να αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε, και δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν το ψέμα, την καταστολή, και τη διαφθορά, κανονικότητα. Να απολαμβάνουν ανέμελα σαββατοκύριακα με 13.000 νεκρούς. Να διαμοιράζουν τα ιμάτια του λαού μας σε κολλητούς και ημέτερους, με απευθείας αναθέσεις. Και την ίδια στιγμή να μη κάνουν ούτε μια πρόσληψη στο ΕΣΥ. Να τσιμεντώνουν την Ακρόπολη, να ακρωτηριάζουν τα αρχαία της Βενιζέλου, να ανέχονται -αν όχι να υποθάλπουν- ανατριχιαστικά εγκλήματα παιδεραστίας, βιασμών, κακοποίησης, βαρβαρότητας. Να παραδίδουν τη παιδεία, την εργασία, το ασφαλιστικό στα μεγάλα συμφέροντα, να διαλύουν την εργασία, να πτωχεύουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, να παίζουν το παιγνίδι των λίγων με τις ζωές των πολλών».

Ο Αλέξης Τσίπρας για τις Πρέσπες

Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως δήλωσε «δύο χρόνια πριν, ο κ. Μητσοτάκης χέρι-χέρι με το σκοταδιστικό κατεστημένο της πόλης, την ακροδεξιά, και τους νεοναζί, ντυνόταν μακεδονομάχος για να πολεμήσει μια Συμφωνία που έδινε δίκαιη και βιώσιμη λύση σε ένα πρόβλημα που δημιούργησε η δική του παράταξη. Σήμερα, από τη μια δηλώνει ότι τιμά τη Συμφωνία, από την άλλη όμως, σε μια επίδειξη πολιτικής δειλίας, και φαρισαϊσμού, παραπέμπει στις καλένδες τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, και εξαφανίζει το όνομά της από επίσημες ανακοινώσεις για τις συναντήσεις του με τον Ζόραν Ζάεφ. Η μικροπολιτική μιζέρια πάνω από το εθνικό συμφέρον».

Αλέξης Τσίπρας – Στόχος μια προοδευτική κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη «να φύγει αυτή η κυβέρνηση της παρακμής, το συντομότερο. Για να μη γκρεμίσουν περισσότερα για να μην επικρατήσει η αίσθηση της απόγνωσης και της παραίτησης σε όλη την κοινωνία. Στις επόμενες εκλογές λοιπόν, όποτε και αν αυτές γίνουν, η πρώτη προϋπόθεση για να πάει η Ελλάδα μπροστά είναι μία: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμα και με μία ψήφο διαφορά. Και την επόμενη μέρα η χώρα θα έχει μια νέα, ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση που θα σηκώσει τα μανίκια για να κλείσει τις πληγές και να βάλει μπροστά ένα σχέδιο συλλογικής ανάτασης των ανθρώπων αυτής της χώρας».

Αλέξης Τσίπρας – Τα κύρια σημεία της ομιλίας του

11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες έχει η χώρα, μία δεν υπάρχει: Του πρωθυπουργού

Απόψε, στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη στείλαμε ένα σαφές μήνυμα: Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κ. Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία. Φτάνει πια! Ως εδώ!

Είναι καιρός πια, να αντιδράσουμε και να δώσουμε στο συλλογικό αγώνα, στο δικό μας αγώνα, το ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις.

Για να μην επιτρέψουμε στη δυστοπία που ζούμε να γίνει καθεστώς.

Είναι καιρός να σπείρουμε το αύριο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Καιρός για ασυμβίβαστο αγώνα, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη της αντίστασης και της δημοκρατίας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε και δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν το ψέμα, την καταστολή και τη διαφθορά, κανονικότητα.

Να απολαμβάνουν ανέμελα σαββατοκύριακα με 13.000 νεκρούς.

Να διαμοιράζουν τα ιμάτια του λαού μας σε κολλητούς και ημέτερους, με απευθείας αναθέσεις.

Και την ίδια στιγμή να μη κάνουν ούτε μια πρόσληψη στο ΕΣΥ.

Να τσιμεντώνουν την Ακρόπολη, να ακρωτηριάζουν τα αρχαία της Βενιζέλου, να ανέχονται -αν όχι να υποθάλπουν- ανατριχιαστικά εγκλήματα παιδεραστίας, βιασμών, κακοποίησης, βαρβαρότητας.

Να παραδίδουν τη παιδεία, την εργασία, το ασφαλιστικό στα μεγάλα συμφέροντα, να διαλύουν την εργασία, να πτωχεύουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Να παίζουν το παιχνίδι των λίγων με τις ζωές των πολλών.

Άλλωστε, αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα.

11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες έχει η χώρα, μία ευθύνη δεν υπάρχει: Η ευθύνη του πρωθυπουργού και τη κυβέρνησης.

Αυτοί δεν φταίνε ποτέ.

Με ποιο δικαίωμα ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να κάνει μπίζνες με τα λεφτά των ασφαλισμένων;

Είναι οικογενειακή του περιουσία τα λεφτά των ασφαλισμένων;

Είναι από αυτά που δεν δηλώνει στο πόθεν έσχες γιατί γνωρίζει ότι κανείς δε θα τον ελέγξει;

Γιατί σε αυτή τη χώρα οι νόμοι ισχύουν για όλους εκτός από τον ίδιο και την οικογένειά του;

Ή μήπως θαρρεί ότι θα κάνει με το δημόσιο χρέος τα ίδια που έκανε με το χρέος της ΝΔ;

Αποτελεί ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση της παρακμής, το συντομότερο. Για να μη γκρεμίσουν ακόμη περισσότερα. Για να μην επικρατήσει η αίσθηση της απόγνωσης και της παραίτησης στην ελληνική κοινωνία.

Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι.

Αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη.

Πιο ώριμοι και πιο προσγειωμένοι.

Γιατί μάθαμε και από τις επιτυχίες μας αλλά και από τα λάθη μας.

Από τον αγώνα που δώσαμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

Από τα όσα σπουδαία καταφέραμε, όταν όλοι έλεγαν ότι θα αποτύχουμε.

Αλλά και από τα λάθη που κάναμε και είχαμε το θάρρος να τα παραδεχτούμε.

Είμαστε πιο ώριμοι, πιο αποφασισμένοι και πιο έτοιμοι, γιατί τώρα με τις προγραμματικές μας επεξεργασίες γνωρίζουμε και τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά και με την εμπειρία της διακυβέρνησης, γνωρίζουμε και πως θα το κάνουμε.

Και είμαστε έτοιμοι να τα αλλάξουμε όλα αν χρειαστεί, προκειμένου να αλλάξει πορεία ο τόπος, κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Εργασιακό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε με τις 158 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας (video)

Σχετικά άρθρα