Τσακαλώτος κατά Πλεύρη: Σε σοβαρή χώρα δεν θα ήσασταν υπουργός Υγείας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή σχετικά με τα προνόμια προς τους εμβολιασμένους νέους «εξερράγη» κατά του Θάνου Πλεύρη.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της εισήγησής του, είπε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι που εδώ κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από τις ΜΕΘ. Είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι άλλο συμβαίνει και πως ο εμβολιασμός δεν αποτελεί λύση. Αν όλοι ήταν εμβολιασμένοι θα μιλούσαμε για διαχειρίσιμη κατάσταση, ούτε καν πανδημία. Όσοι έρχονται εδώ και μας μιλούν για δικαιώματα να αποδέχονται και το ρίσκο να έχουμε ποσοστά 90% ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ».

Κορονοϊος - κρούσματα - νοσοκομεία
Κορονοϊος – κρούσματα – νοσοκομεία

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αυτήν την αποστροφή του λόγου του υπουργού Υγείας εξοργίστηκε και σημείωσε σε έντονο ύφος: «Δε μου αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο και με αυτό το ύφος όταν αυτή η κυβέρνηση είχε αυτή τη στήριξη για την πανδημία και τον εμβολιασμό», ενώ βάζοντας στο στόχαστρο τον Θ. Πλεύρη, τόνισε ότι «δε μ’ αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο όταν έχουμε Υπουργό Υγείας που πριν δέκα χρόνια έλεγε πως το ΕΣΥ δε θα περιθάλπει τους πρόσφυγες. Και δέκα χρόνια δεν το έχει ανακαλέσει. Κανένας σε σοβαρό κράτος της Ευρώπης δε θα μπορούσε να είναι υπουργός Υγείας και να έχει κάνει αυτό το ατόπημα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος σε οξύ ύφος είπε ότι «δεν απαντάτε γιατί είμαστε τις τελευταίες θέσεις στον εμβολιασμό, δεν κάνετε κριτική για τα λάθη σας» και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση συνολικά σημείωσε ότι «είμαστε δυο κόσμοι. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η πανδημία είναι παροδική, ότι δε θα έχουμε κι άλλες πανδημίες. Έχουμε καταλάβει πως το ΕΣΥ θέλει μεγάλες επενδύσεις. Αντί να επενδύσετε στην ΠΦΥ και αυτή να πηγαίνει στα σπίτια των ανθρώπων, προτιμάτε να δώστε σε ιδιώτες γιατρούς».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Γιατί δάκρυσε ηλικιωμένος μπροστά του στη ΔΕΘ (video)

Σχετικά άρθρα