Τούρκος δημοσιογράφος για γήπεδο της ΑΕΚ: Ονομάστηκε «Αγία Σοφία» και μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί (photo)

Με την «Αγία Σοφία» στην Κωνσταντινούπολη να έχει μετατραπεί σε τζαμί οι Τούρκοι προκαλούν και με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ το όποιο έχει και αυτό το ίδιο όνομα.

Εκτός από OPAP Arena έχει ονομαστεί «Αγία Σοφία» και ο Τούρκος δημοσιογράφος Ιμπραήμ Καραγκιούλ έγραψε στο Twitter:  «Το γήπεδο της ΑΕΚ ονομάστηκε “Αγία Σοφία”, μια μέρα θα το κάνουμε τζαμί».

Φυσικά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον κόσμο της ΑΕΚ και όχι μόνο. Οι φίλοι της ΑΕΚ σχολίασαν με πολλά γαλλικά στα σχόλια αλλά και φωτογραφίες των ηρώων του 1821.

 

Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι συμπατριώτες του που συμφώνησαν μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ είναι Τούρκος δημοσιογράφος και πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Yeni Safak». Κατά τη διάρκεια της θητείας του μετατράπηκε σε ένα μέσο που υποστήριξε σθεναρά την τουρκική κυβέρνηση γύρω από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ποιος είναι ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ

Ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα Yeni Şafak το 1995 και είναι γνωστός για τα άρθρα και τις στήλες του που επικεντρώνονται στην εξωτερική πολιτική.

Διορίστηκε ως γενικός συντάκτης της τηλεόρασης TVNET το 2011. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2012, ο Karagül διορίστηκε αρχισυντάκτης του Yeni Şafak της εταιρείας Albayrak.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του η εφημερίδα μετατράπηκε σε ένα μέσο που υποστήριξε σθεναρά την τουρκική κυβέρνηση γύρω από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα