Το Παρεάκι: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με την υποστήριξη του νερού AVATON (photo)

Συγκινητικό Opening για την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Το Παρεάκι», όπου δίνει την δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρία να εργαστούν, με την υποστήριξη του νερού AVATON, πηγή ζωής από το Άγιο Όρος.

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του All Day «Το Παρεάκι» στην Πλατεία Παναγούλη στον Αγ. Δημήτριο, η οποία γέμισε ασφυκτικά από νωρίς το απόγευμα με παιδιά, γονείς, φίλους και υποστηρικτές αυτής της νέας και τόσο ξεχωριστής επιχείρησης.

Μαρία Σολωμού, Σοφία Βογιατζάκη, Λένια Ραζή
Μαρία Σολωμού, Σοφία Βογιατζάκη, Λένια Ραζή

H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων «Το Παρεάκι» αποτελεί ένα σημαντικό κόμβο συνάντησης και αναψυχής στα Νότια Προάστια με σκοπό την ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρία στην αγορά εργασίας. Με πρωτοβουλία και πόρους του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» αναμορφώθηκε η πλατεία και πλέον «Το Παρεάκι» μπορεί και ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί με καφέ, ροφήματα, σνακς και συνεχίζει με brunch, φαγητό και ποτά μέχρι αργά το βράδυ. Παράλληλα, λειτουργεί Πρόγραμμα Προεπαγγελματικής Εκπαίδευσης, ώστε να ενταχθούν όσα περισσότερα άτομα με αναπηρία είναι εφικτό σε εργασιακό καθεστώς με σύνθημα: «Ανοίγουμε τους Ορίζοντες, κερδίζουμε τη ζωή!».

Τζόυς Ευείδη, Γιάννης Αϊβάζης, Χάρης Σιανίδης, Σοφία Βογιατζάκη, Peter Gavos (εκπρόσωπος της AVATON)
Τζόυς Ευείδη, Γιάννης Αϊβάζης, Χάρης Σιανίδης, Σοφία Βογιατζάκη, Peter Gavos (εκπρόσωπος της AVATON)

Την εκδήλωση στήριξαν και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου, οι οποίοι συνεχάρησαν τους εκπροσώπους του νερού AVATON, με την ευγενική υποστήριξη του οποίου πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία της εκδήλωσης.

Το νερό AVATON πηγή ζωής πηγάζει από αρτεσιανή πηγή της Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους, ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μακριά από την καθημερινή ανθρώπινη παρέμβαση. Το ιδανικό για τον άνθρωπο νερό, που παραμένει αγνό και φυσικό, ανέγγιχτο από την βιομηχανοποίηση και την ανθρώπινους ρύπους.

Σάρα Εσκενάζη, Αλέξανδρος Φράγκος ( υπεύθυνος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Το Παρεάκι»), Νατάσα Βελιανίτη
Σάρα Εσκενάζη, Αλέξανδρος Φράγκος ( υπεύθυνος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Το Παρεάκι»), Νατάσα Βελιανίτη

Δίπλα σε κάθε ανάγκη και στο συνάνθρωπο, η αρωγή του νερού AVATON σε αυτήν την εκδήλωση, αποτέλεσε άλλη μία ευαγή πράξη προς κάθε άτομο με ειδικές ανάγκες και αναπηρία που διεκδικεί μία θέση στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

(φωτο: ndpphoto.gr)

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα