Βασίλης Θεοχαράκης: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινίασε την έκθεση του (photo)

φωτο επάνω: Τάκης Μαυρωτάς, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Βασίλης Θεοχαράκης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινίασε, την έκθεση Βασίλης Θεοχαράκης στην Άκρη…, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, κυρίου Κώστα Τσιάρα, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Μαρίνα Θεοχαράκη, Νότης Μπερνίτσας - Φούλη Χρόνη, Βαγγέλης Χρόνης
Μαρίνα Θεοχαράκη, Νότης Μπερνίτσας – Φούλη Χρόνη, Βαγγέλης Χρόνης

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του ζωγράφου Βασίλη Θεοχαράκη, και του Διευθυντή του Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος και επιμελητή της έκθεσης, Τάκη Μαυρωτά, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε: «Ο Θεοχαράκης συνεχίζει ακατάπαυστα να μας ξαφνιάζει με τη συνέπεια και τη δύναμη της αλήθειας του οραματικού του κόσμου. Η τωρινή του δουλειά, με το γνώριμο ζωγραφικό του ύφος, κουβαλά την ανάσα της Ελλάδας. Μέσα από τις εικόνες του, μας ταξιδεύει σε χώρους, εκεί, όπου πέρα από την αδιατάραχτη σιωπή, κυριαρχούν αδιάκοπα το μυστηριακό φως και τα διαρκώς παλλόμενα στοιχεία της φύσης. Έτσι, μας παραδίδει έναν κόσμο, που ενδυναμώνει την πεποίθηση μας ότι εδώ αρχίζει ένα δικό του ταξίδι που δεν έχει τέλος, όπως ακριβώς συμβαίνει στα όνειρα. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ενότητα των πρόσφατων τοπίων του, ελαιογραφίες και υδατογραφίες που αποκαλύπτουν, με τον πιο εμφατικό τρόπο, τη συνέπεια και το πάθος του απέναντι στη ζωγραφική και τη φύση».

Κώστας Βαρώτσος, Δαναϊς Δανάση - Φώτης Παπαθανασίου, Δημήτρης Αβραμόπουλος
Κώστας Βαρώτσος, Δαναϊς Δανάση – Φώτης Παπαθανασίου, Δημήτρης Αβραμόπουλος
Τατιάνα Σπινάρη, Ειρήνη Νταϊφά, Μαίρη Φιξ
Τατιάνα Σπινάρη, Ειρήνη Νταϊφά, Μαίρη Φιξ

Την εκδήλωση «Βασίλης Θεοχαράκης στην Άκρη…» έκλεισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία τόνισε στον χαιρετισμό της: «Έξοχος τοπιογράφος, εστιασμένος στην προσέγγιση και την απόδοση του μεγαλείου της ελληνικής φύσης, άξιος μαθητής μεγάλων δασκάλων, όπως ο Σπύρος Παπαλουκάς, πλούτισε με τα στοιχεία της παράδοσής μας τη σύγχρονη εικαστική ματιά του και εδραίωσε μια απολύτως διακριτή ζωγραφική ιδιόλεκτο. Για εκείνον το ελληνικό φυσικό και κατοικημένο τοπίο προσφέρει το μέτρο για μια εικαστική δημιουργία που συνομιλεί με τους προβληματισμούς της σύγχρονης τέχνης, χωρίς ποτέ να απομακρύνεται από το στοιχείο της παραστατικότητας».

Ηλέκτρα Βασιλείου, Μαρίνα Μήλιου Θεοχαράκη - Ντένη Θεοχαράκη, Νίκη Μπουτάρη
Ηλέκτρα Βασιλείου, Μαρίνα Μήλιου Θεοχαράκη – Ντένη Θεοχαράκη, Νίκη Μπουτάρη

(φωτο: studio Panoulis)

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα