Θάνος Μαρτίνος: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός (video)

Ο γνωστός ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου Θάνος Μαρτίνος «έφυγε» έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο από την είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού Θάνου Μαρτίνου, που «έφυγε» σε ηλικία 84 ετών, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση στο Facebook, «Το Σπίτι του Ηθοποιού»: «Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας και ο Θάνος Μαρτίνος… Απανωτά τα χτυπήματα για αγαπημένους συναδέλφους και ανθρώπους που ζήσαμε μαζί, γελάσαμε, ονειρευτήκαμε… καλό σου ταξίδι Θάνο μου».

Ο Θάνος Μαρτίνος ήταν καλλιτέχνης με μακρά θητεία στον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο, ως ηθοποιός αλλά και επιχειρηματίας.

Ο πρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτισε τον Θάνο Μαρτίνο με ανάρτησή του: «Και ενώ βρισκόμουν στα μνημόσυνα των δύο φίλων που έφυγαν πρόσφατα ,του σπουδαίου Γιώργου Μεσσαλά και του ανεπανάληπτου Τόλη Βοσκόπουλου μία νέα πληροφορία για τον αποχωρισμό του Θάνου Μαρτίνου ήρθε να βαρύνει την ατμόσφαιρα Καλό ταξίδι Αγαπημένε μου Θάνο πού θα μείνεις για πάντα στη μνήμη μας μέσα από τους ρόλους των ωραίων ταινιών που συμμετείχες».

Ο Θάνος Μαρτίνος είχε γεννηθεί το 1937 στο Περιστέρι και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε θεατρικό επιχειρηματία και «ανέβασε» θεατρικές παραγωγές σε κεντρικές αίθουσες της Αθήνας.

Ο Θάνος Μαρτίνος είχε πάρει μέρος σε δεκάδες ελληνικές ταινίες πλάι σε μεγάλους πρωταγωνιστών όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Τζένη Καρέζη, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Αναρίθμητες οι ταινίες που είχε παίξει. Κάποιες από αυτές: «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Φωνάζει ο κλέφτης», «Ο Ψευτοθόδωρος», «Η Χαρτοπαίχτρα».

opinionleader.gr - google news

Δείτε επίσης:

Μπάμπης Ανθόπουλος: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός

Σχετικά άρθρα