Τέμπη: Εισήγηση «βόμβα» σε Μητσοτάκη να διακοπούν τα δρομολόγια των τρένων

Μία κομβική εισήγηση για τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου αναμένεται να γίνει με τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η εισήγηση, που θα γίνει αρμοδίως στον πρωθυπουργό, θα αφορά τη διακοπή των δρομολογίων των τρένων είτε για δύο, είτε για τρεις μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα μετά την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες, για να λειτουργήσουν τα συστήματα ασφαλείας, δηλαδή της τηλεδιοίκησης και της σηματοδότησης σε όλη τη γραμμή.

Οι αρμόδιοι, που αναμένεται να κάνουν την εισήγηση στον πρωθυπουργό, εκτιμούν ότι βάσει χρονοδιαγράμματος μέχρι τον Ιούλιο, θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί τα συστήματα ασφαλείας σε όλη τη γραμμή και πιο συγκεκριμένα στα κομμάτια, όπου δεν υπήρχε το σύστημα, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σταματώντας τα τρένα για δύο με τρεις μήνες, θα μπορέσουν, σύμφωνα με το Star, να επισπευστούν οι εργασίες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σε όλη τη γραμμή η λειτουργία του συστήματος ασφαλείας. Επίσης, θα προταθεί στον πρωθυπουργό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, να γίνεται η μεταφορά των επιβατών με λεωφορεία του ΟΣΕ, τα οποία θα προστεθούν σε αυτά του ΚΤΕΛ, για να μεταφέρονται οι επιβάτες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Η εισήγηση, όπως προαναφέρθηκε, θα γίνει στον πρωθυπουργό με τις αρχές της ερχόμενες εβδομάδα και αναμένεται να δούμε τι θα αποφασίσει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα την κάνει δεκτή.

opinion-google-news-2

Σχετικά άρθρα